Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Viviani jól tudja, az új sorának a Tour lesz az első

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/11/2019 - 09:04 GMT+1

Nem indul a Girón, Elia Viviani néhány tavaszi egynapos után a Touron és az olimpián szeretne nagyot alkotni.

Fotó: Eurosport

"Jó évem volt, de nem szuper. Tavaly tartósabban tudtam hozni az eredményeket, és az őszöm is erősebbre sikerült."

Ez Elia Viviani rövid értékelése a 2019-es idényről, amit egyébként nem zárt rosszul. Hisz Európa-bajnok lett pályán, és Simone Consonnival megnyerte a londoni hatnapost. De a Girón elmaradt a várt nagy eredmény, ez pedig eléggé bántja a Cofidishez igazoló olasz sprintert.
"Nem kezdtem rosszul, volt győzelmem a TDU-n és Dubaiban is. De a klasszikusokon nem hoztam magam, se a Sanremón, se a Gent-Wevelgemen nem voltam ott a legjobbak mellett. Főleg utóbbi bánt nagyon. A Girón pedig nagyon megzavart a kizárás, de az sem segített, hogy a fejemben sokszor már ott volt a Tour. Szerencsére jött egy sprint, így már mindhárom nagy körről van győzelmem. Azért ezt nem sokan mondhatják el magukról. Talán lehetett volna esélyem még egy hajrára, de Julian óriásit ment, egy egész ország szorított érte, így egyértelmű volt, hogy mindenki őt segíti."
picture

043_dpa-pa_190825-99-603943_dpai.jpg

Fotó: Eurosport

A Tourt, a RideLondon és a hamburgi győzelem követte, majd jött egy tökéletes Európa-bajnoki mezőnyverseny.
"A csapatunk fantasztikus volt. A hajrá előtt kiszórtunk minden riválist, elkaptuk a szökéssel próbálkozó Lampaertot, majd jött a sprint, ami kis túlzással a nap legkönnyebb része volt."
Viviani tehát egy eb trikót visz a Cofidis-hez, ahol nem is lehet más a célja, mint egy újabb Tour de France szakaszgyőzelem.
"A csapatomnak nyilván a Tour az év versenye, így én is ott szeretnék top formában lenni a klasszikusok után. Aztán egyből jöhet Tokió, hisz a pálya 2020-ban nagyon fontos lesz számomra. De nem csak az omnium címvédés, a 4000-es csapattal is szeretnénk valamit nagyot alkotni. Egy érem már fantasztikus eredmény lenne."
Tuttobici
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés