Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy sztárral kevesebb, Valverde szinte biztosan kihagyja a Girót

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/11/2019 - 13:11 GMT+1

Nagyon úgy tűnik, hogy Valverde nem lesz ott a budapesti Giro-rajton.

Fotó: Eurosport

Ha kerékpárszerető magyarként figyeltük az eddigi híreket - és, hogy máshogy lehetne nézni a budapesti nagy rajt fényében- eddig kizárólag csak jó dolgok történtek. Nibali és Sagan után, Bardet is bejelentette, hogy ott lesz a 2020-as Girón, a címvédő Carapaz indulására is minden esély megvan, de nem lehet kizárni Dumoulin és Bernal részvételét sem. Hétfő délelőtt viszont megérkezett az első rossz hír.

Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy Alejandro Valverde kihagyja a 2020-as Giro d'italiát, mivel a Tour de France-t használja majd az olimpiai felkészülésre. Erről mondjuk nem ő, hanem Euzebio Unzué beszélt, aki azért hiteles forrásnak mondható.
"Az olimpiai mezőnyversenyre, ami ráadásul egy teljesen más időzónában lesz, nem feltétlenül a Tour lenne a legideálisabb felkészülés" - mondta a Marcának a Movistar menedzsere. "Huszonegy nap után kellene átrepülni Tokióba, szerdai érkezéssel, szombaton pedig már verseny, ez azért elég nehéz. De ha van valaki, akit mindez nem zavar meg, ő pont Alejandro."
picture

000_1IM70Y.jpg

Fotó: Eurosport


Unzué és a Movistar tehát arra készül, hogy - akárcsak idén - Valverde jövőre is a Tour de France-on fog indulni. Azt viszont a spanyol csapat menedzsere sem tagadja, hogy egy fárasztó háromhetes nélkül, a 40. születésnapját április végén ünneplő Valverde, frissebben érkezhetne meg Tokióba.
Szóval semmit nem kell még biztosra venni, de a spanyol versenyző jövőre valószínűleg mindent arra fog feltenni, hogy top formában érkezzen meg az olimpiai mezőnyversenyre.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés