Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bernal a duplán gondolkodik

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/12/2019 - 13:39 GMT+1

Egan Bernal jövőre a Giróról és a Tourról sem szeretne lemaradni.

Fotó: Eurosport

A Giróra már eddig is minden esély megvolt, most viszont már a Tour de France sem kizárt. Egan Bernal azon gondolkozik, hogy jövőre bevállalja a duplát, amit korábban Contador, Quintana és Froome is megpróbált. Az olasz kör iránt nagyon elkötelezett, de a kolumbiai versenyző címvédőként a Tourról sem szeretne lemaradni.

Nem egyszerű helyzet, és a döntésbe nyilván a csapatnak is lesz beleszólása. De ha Bernalon múlik, ő ott lesz május 9-én a budapesti nagy rajton. Mint ahogy idén is szertett volna ott lenni Bolognában, csak az élet alaposan keresztülhúzta a számításait. Hisz ha nincs az a bukás nem sokkal a Giro előtt, talán minden másként alakul. De bukott, kényszerűségből kihagyta az olasz kört, majd első kolumbiaiként megnyerte a Tour de France-t. Ezen kívül volt egyhetes és egynapos győzelme is, az idényt pedig a Lombardia dobogóval zárta.
De mi a helyzet a 2020-as szezonnal?
"Korábban is említettem, nem szeretnék olyan versenyzővé válni, aki kizárólag egy feladatra koncentrál. Szerencsére van három nagy kör egy évben, nem csak a Tour létezik. Én jövőre nagyon szeretnék ott lenni a Girón, mivel imádom az országot, ott lettem profi, és rengeteg olasz barátom van. De persze a Tourról sem szeretnék egyértelműen lemondani" - nyilatkozta Bernal az AS-nak.

Nem is lenne "szép", bár címvédőként nyilván nem kötelező indulni. Főleg úgy nem, hogy Froome és Thomas Tour-részvétele szinte biztosnak tekinthető.
picture

000_1LS03N.jpg

Fotó: Eurosport

"Nyilván a csapattal is mindent meg kell beszélni, és az ő belegyezésükkel fogok dönteni, de szeretnék a lehető leghamarabb ott lenni a Girón. Aztán pedig jöhetne a Tour. Persze, én is tudom, hogy ez nagy vállalás, de talán nem lehetetlen" - mondta Bernal, aki azt is kiemelte, hogy az Ineos vezetői biztosan nem fogják elküldeni egy olyan versenyre, ahol ő nem szeretne indulni.

Márpedig a Girót illetően ez már a sokadik olyan Bernal nyilatkozat volt, ami egyértelműen jelzi, hogy tényleg komoly gondolja az olasz kört. 

És nem két év múlva, hanem jövőre.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés