Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Ineosnál eldöntötték, hogy kik lesznek a háromhetes kapitányok

Eurosport
Eurosport

Publikálva 17/01/2020 - 13:13 GMT+1

Bernal és Froome mellett Thomas is s Touron fog indulni, a Girón pedig Carapaz lesz az Ineos kapitánya.

Fotó: Eurosport

Kezdjük a legfontosabbal. Bernal tényleg nem indul a Girón, Geraint Thomas megint a Tourral próbálkozik, Carapaz megkapja a Girót, Froome pedig továbbra is hatalmas kérdőjel. De ha június végére rendben lesz, akkor megpróbálhat rámenni az ötödik sárga trikójára.


Ez pedig azt jelenti, hogy a 2020-as Tourra három kiemelt versenyzővel (és nem mellesleg, három korábbi sárga trikóssal) érkezik az Ineos, a Girón pedig a címvédő Carapaz lesz az első számú emberük. Abban az esetben persze, ha mindenki rendben lesz, hisz a tavalyi évben papíron Bernal is a Giróra készült. Csak jött egy emlékezetes bukás, ami sok mindent megváltoztatott.  Ha ő nem esik el edzés közben - mindössze egy héttel az olasz kör rajtja előtt - valószínűleg nem nyeri meg pár hónappal később a Tour de France-t.
"Chris azért edz minden egyes nap, hogy visszatérhessen és legyen esélye az ötödik sárga trikójára"
- mondta az Ineos honlapjának Dave Brailsford. "
Nagyon sokat jelentene neki egy újabb Tour-győzelem, tényleg mindent megtesz azért, hogy visszataláljon a régi önmagához."
Froome mellett Bernal és Thomas is a Tour de France-on indult, Carapaz pedig ismét a Giróra készülhet. A másik új igazoláshoz, Rohan Dennishez hasonlóan.
picture

000_1LR9XT.jpg

Fotó: Eurosport

Talán egyeseket meglep, de a 2018-as sárga trikós, Geraint Thomas sem lesz ott Giro budapesti nagy rajtján. Őt ugyanis továbbra is csak egyetlen nagy kör motiválja.
"Nincs értelme úgy elmenni a Giróra, hogy azt csak 95%-ban akarod. Egy nap majd meg szeretném nyerni azt a versenyt is, de ami most igazán izgat, az a Tour"- mondta Thomas pár hete a The Cyclist magazinnak.
"Ahelyzetünk most szerintem nyilvánvaló. Összehangolt csapatmunkára van szükségünk. Ez egy csapatsport, és most itt van két ember, akik rendkívül különlegesek.Froome ugyanis a generációja legnagyobb háromhetes-menője,Bernal meg azzal, hogy 22 évesen Tourt nyert, egyértelművé tette, hogy a következő bő tíz évben számolni kell vele.Nekem pedig legalább ott a Tour-győzelmem, amit már senki nem vehet el tőlem."
Az Ineosnál tehát az év első két háromhetesét illetően egyértelmű a helyzet, a Vuelta pedig még messze van. Addig úgy is rengeteg minden történhet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés