Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Movistar nemcsak Valverdét, Mast és Solert is elviszi a Tourra

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/01/2020 - 16:55 GMT+1

Nagyon úgy néz ki, hogy a Girón nem lesz összetett esélyes versenyzője a Movistarnak.

Fotó: Eurosport

Akárcsak Dina Marci vagy Fetter Erik, Alejandro Valverde is a Challenge Mallorcán kezdi a 2020-as szezont. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a spanyol versenyző nem lesz ott a május 9-én, Budapesten rajtoló Girón, hisz a Touron fog felkészülni az olimpiai mezőnyversenyre.

Alaposan átalakult a Movistar az előző szezon vége óta, hisz majdnem a keret fele kicserélődött. Összesen 14 új versenyző érkezett a csapathoz, nagy részük fiatal, most még ismeretlen kerékpáros. Enric Mas a tavalyi, Quick Step-es "gyengébb" szezonját követően szánta rá magát a váltásra, bízván abban, hogy itt több lehetőséget kap a bizonyításra. És a Quintana-Landa-Carapaz hármas távozása miatt ez valószínűleg így is lesz. 
Segítségként megszerezték mellé az Astana két olasz versenyzőjét, Dario Cataldót és Davide Villelát, de arra a kérdésre, hogy az U23-as Girón remeklő Juan Diego Alba-Einer Augusto Rubio kettős mire lesz képes, most még lehetetlen válaszolni. Az biztos, hogy a Movistar alapos fiatalításba kezdett.
Az állandóságot képviselő Valverde mellett, idén Soler és Mas is a Tour de France-on fog rajthoz állni, ami azt jelenti, hogy a Girón a Movistarnak nem nagyon lesz az összetettre esélyes versenyzője.
A Movistar 3 kiemelt versenyzőjének (tervezett) versenyprogramjaEnric Mas: Challenge Mallorca, Tour of Andalucia, Paris-Nice, Itzulia Basque Country, ardenneki egynaposok, Critérium Dauphiné, Tour de FranceMarc Soler: Challenge Mallorca, Volta a la Comunitat Valenciana, Vuelta a Andalucía, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Volta a Catalunya, Svájci kör, Tour de France, olimpia (ha bekerül), Vuelta a EspañaAlejandro Valverde: Challenge Mallorca, Volta a la Comunitat Valenciana, Tour of Murcia, UAE Tour, Strade Bianche, Volta a Catalunya, ardenneki egynaposok (FW, LBL), Route d'Occitanie, Critérium Dauphiné vagy Svájci kör, Tour de France, olimpia, Vuelta, vb
"Összességében jó évem volt a tavalyi, még akkor is, ha talán kevesebb győzelmem volt a megszokottnál"- mondta nemrég Valverde a Marcának. "Viszont világbajnoki trikóban versenyezhettem szinte egész évben, ami mindent más megvilágításba helyezett. Komolyan mondom, hogy az a mez sokszor plusz erőt adott. De a világbajnoki cím azért kötelezettségekkel is jár... Interjúk, szponzori felkérések, tv műsorok, meg a plusz utazások mind-mind időt vesznek el az edzésektől. De összességében akkor is nagyon pozitív a kép, ezt a szezont már nem veszi el tőlem senki."
Valverdét 2020-ban ugyan kifejezetten érdekli az olimpia, de szó nincs arról, hogy csak egy versenyre készülne.
"Fontos az olimpia, de azért lesznek más célok is. Ott van például a vb. De olimpiai bajnok még nem voltam, szóval az lesz az év egyik legfontosabb egynaposa. Épp ezért simán elképzelhető, hogy nem megyek végig a Touron. Nem lesz egyszerű csúcsformában eljutni Párizsig, majd pár nap múlva a világ másik felén kiemelkedőt menni."
picture

alejandro-valverde-enric-mas-marc-soler-movistar-team-2020-mallorca-905x604.jpg

Fotó: Eurosport

Eusebio Unzue nem tagadja, Valverde mellett idén a friss igazolástól, Enric Mástól is sokat várnak. Bár ez nem feltétlenül a sárga trikót jelenti.
"Enric tavaly megnézte a Tourt, így már ismeri a hangulatát, és azt, miről szól az a három hét" - mondta Unzue. 
"A kellő tapasztalat nagyon fontos a jövőt illetően, és Mas jó irányba halad. De a Tour megnyeréséhez talán 2-3 évre még szüksége van. Az a nagy probléma, hogy Contador már visszavonult, Alejandro is egyre idősebb, és Spanyolországban mindig mindenki az utódukat keresi. Így irreálisan nagyok az elvárások. De ott lesz mellette Valverde, aki sokat segíthet neki. Mindannyian tudjuk, hogy hosszú évek óta elképesztő szinten teker, és mindenhol képes nyerni. Negyven éves, de úgy beszélünk róla, mint az olimpiai mezőnyverseny egyik legnagyobb esélyeséről."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés