Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Uran biztos a Tourban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/11/2018 - 12:08 GMT+1

Rigoberto Uran bukásmentes évet szeretne, és megint a Tour de France-on fog indulni.

Fotó: Eurosport

Az első alkalommal megrendezett Giro de Rigo tökéletes siker volt, az idei éve már kevésbé.

Ezért is mondja azt Rigoberto Uran, hogy a következő szezonra csak egy dolgot kíván magának: egészséget. Ez esetében ugye sérülés és bukásmentes idényt jelentené, amiben most nem volt része. A kolumbiai versenyző még a kockaköves szakaszon esett akkorát, hogy később fel kellett adnia a Tourt.

"Ha osztályozni kellene, egy erős négyest adnék magamnak. A tízes listán persze. Most jöhetnék azzal, mi lett volna ha nem esek el a Touron, de ez már senkit nem érdekel. Nem lehet minden éved hasonló. Tudomásul vettem, hogy egy nagy körön sem zártam dobogón, és készülök a következő szezonra."
Uran a 2018-as évet azért nem hozta le teljesen eredménytelenül, hisz még februárban a kolumbiai körön, majd nyáron a szlovén körversenyen is tudott szakaszt nyerni. Abban viszont igaza van, hogy a háromheteseken nem ment neki. A Tourt sérülés miatt adta fel, a Vueltán meg úgy lett hetedik, hogy elég messze volt a dobogós Lopeztől.

"Nem hiszem, hogy sok mindenben kellene változtatom a felkészülés során, csak egészséget szeretnék a következő évre. És akkor jöhet a Tour. Mert nálam nem kérdés, hogy ott fogok indulni."
Az év elején meg valószínűleg újra Kolumbiában, ahol nemrég Chris Froome is tiszteletét tette. Pont Uran miatt, hisz ő volt a granfondo "díszvendége".

"Chrisnek nagyon bejött az ország. Bár ezzel mindenki így van, aki még nem járt itt. A szurkolók szeretete, a táj,a  lányok, a hangulat, minden nagyon tetszett neki. Totális siker volt a rendezvény, szóval nem állunk le. A Giro de Rigóval jövőre szeretnénk új városokat meghódítani, mert lelkesedés és igény lenne rá. Mindannyian láthattuk, hogy a kolumbiaiak mennyire imádják a kerékpársportot."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés