Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lopez: Még semmi nem biztos, de engem nagyon érdekelne a Tour

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/11/2018 - 09:40 GMT+1

Miguel Angel Lopez két idei GT-dobogó után jövőre kipróbálná magát a Touron.

Fotó: Eurosport

Emlékszünk még rá, mit nyilatkozott szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Alexander Vinokourov?

Azok után, hogy folyamatosan távoztak a csapatától a jobbnál jobb versenyzők. Gondoljunk csak Nibalira, Landára, Rosára vagy Arura.
"Itt van nekünk Miguel Angel Lopez, aki hatalmas jövő előtt áll. Az elmúlt két évben sajnos többször betegség vagy sérülés nehezítette a dolgát, de 2018-ban problémamentesen végre megmutathatja azt, hogy mit is tud valójában. Tehetség, alázat, szorgalom, ez mind megvan benne. Nagyon sok van benne, de már idén is jelezte, hogy a hegyekben simán felveszi a versenyt az összetett esélyesekkel. Az időfutamoktól sem féltem, esetében minden csak tapasztalat kérdése. Szerencsére még nagyon fiatal. Csak kerüljék el a sérülések."
Lopezt elkerülték, ennek pedig két GT-dobogó lett az eredménye. Ugyan szakaszgyőzelem nélkül, de ettől ez még egy kiváló eredmény.
picture

066_DPPI_20318096_031.jpg

Fotó: Eurosport

"Keményen dolgoztam, jó úton járok, és ezt az idei eredményeim is tükrözik"- mondta az El Espectador-nakLopez."A Vueltán minimum elvárás volt magammal szemben a harmadik hely, azt viszont sajnálom, hogy nem tudtam szakaszt nyerni. Még keményebben kell edzeni, és akkor feljebb léphetek a dobogón. Hogy hol? Ezt még nem tudom megmondani, mert nem beszéltünk a csapattal. De én nagyon szívesen mennék a Tourra, mivel szimpatikus az útvonal."
A pályafutása negyedik profi szezonját futó Lopez - a csapatához hasonlóan - tényleg jó éven van túl. A két GT-dobogó (és Giro-fehér trikó) mellett, megnyerte a burgoszi kört, harmadik lett a Tour of the Alpson, és második az idei utolsó versenyén, a Milánó-Torinón.

A jövő évi programjáról még nem sokat tudni (valószínűleg otthon kezd), de tényleg könnyen elképzelhető, hogy bevállalja a Tourt.

Pályafutása során először.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés