Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Movistarnál jövőre elfelejtik a három kapitányos felállást

Eurosport
Eurosport

Publikálva 19/12/2018 - 17:06 GMT+1

Quintana megint a Tourra készül, Landa megkapta a Girót.

Fotó: Eurosport

  • A Movistarnál jövőre szakítanak a három kapitányos felállással
  • Landa a Giróra, Quintana a Tourra fog koncentrálni 2019-ben
  • Valverde programjában két nagy kör szerepel, a Giro és a Vuelta
  • Idén a spanyol csapat legjobb összetett eredményét Carapaz szállította, a Girón elért 4. helyével
  • Quintana eddig pályafutása során ötször indult a Touron, és háromszor volt dobogós., idén 10. lett
  • Landa és Valverde mellett várhatóan Carapaz is ott lesz az olasz körön
Kedden a Movistar is bemutatta a jövő évi csapatát. A prezentáción ismertették a három nagy név jövő évi programját, ami alapján biztosnak tűnik, hogy szakítanak a három kapitányos felállással. Landa és Valverde a Girón indul (valószínűleg Carapazzal együtt), Quintana pedig ismét csak a Tourra koncentrál. Az idén világbajnoki címet szerző Valverde várhatóan két nagy körön áll rajthoz, de a Tour de France-t kihagyja.
Nézzük részletesen, hogy nézhet ki a három versenyző 2019-es versenyprogramja.

Nairo Quintana

Idén a háromheteseken: TdF: 10. hely, Vuelta: 8.hely
A jövő évi fő versenyek: Tour de France, Vuelta (?)

Az elmúlt években mindent megtettem azért, hogy megnyerjem a Tourt" - mondta Quintana a Movistar csapatbemutatóján. "Valamikor az erő, valamikor a szerencse hiányzott. A 2019-es útvonal kifejezetten tetszik, mindent meg fogok tenni azért, hogy a legjobb formában érkezzek a rajtra. Annak meg különösen örülök, hogy már most mindenki tudja a feladatát, és azt, melyik háromhetesen kell jól szerepelnie."
Utóbbi mondta egyértelmű utalás arra, hogy Quintana nem volt nagy barátja a három kapitányos felállásnak. Landa Girózik, ő megkapta a Tourt (ahol lesznek neki tetsző hegyek), szóval minden adott ahhoz, hogy végre tényleg versenyben legyen a sárgáért.


Alejandro Valverde

Idén a háromheteseken: TdF: 14.hely, Vuelta: 5.hely 
A jövő évi fő versenyek: Katalán és Baszk kör, FW, LBL, Giro, Vuelta

"Minden percet szeretnék élvezni, amit ebben a trikóban tölthetek. Nincs különösebb célom, szeretnék a teljes szezon során egészséges maradni, és a lehető legtöbb versenyt nyerni. A naptáramban egy picit változtattunk, de nagyon nem variáltunk meg semmit." 
Az első teljesen szezon világbajnoki trikóban, ami azért hoz majd némi újdonságot Valverde számára. Például bemutatkozik a Flandrián, és pályafutása során másodszor elmegy a Giróra. A Tourt várhatóan kihagyja, de a spanyol körön majd világbajnoki trikóban tekerhet. Ami számára nyilván hatalmas élmény lesz.
picture

DusY0xXXQAM3ogl.jpg

Fotó: Eurosport

Mikel Landa

Idén a háromheteseken: TdF: 7.hely
A jövő év fő versenyek: Giro, Vuelta
"Ha erre az évemre gondolok, akkor igazából nem is mérges, hanem egy kicsit csalódott vagyok. Hisz sérülés miatt nem tudtam ott és úgy menni, ahogy szerettem volna. Persze tisztában vagyok azzal, hogy ilyen a sport. Egyszer nagy idényt futsz, máskor meg nem jönnek az eredmények. Mindenki tudja rólam mennyire szeretem a Girót, és az, hogy jövőre a Movistar kapitánya lehetek, óriási erőt ad. Elképesztően motivált vagyok."
Landa az első felemásan sikerült Movistaros éve után, a másodiknak úgy vághat neki, hogy megkapta a Girót. Várhatóan a Touron is ott lesz, de elvileg Quintana segítőjeként. Hiába indulnak komoly ellenfelek (Nibali, Dumoulin, Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Bernal) az olasz körön, az ő célja bizony az összetett lesz. "Minél több jó kerékpáros lesz ott a mezőnyben, annál nagyobb értéke van a győzelemnek" - mondja Landa. 

És ezzel tényleg nehéz vitatkozni. 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés