Először találkozik a nagy hármas. Először és utoljára a Tour előtt. Vincenzo Nibalit a Romandiai kör, vagyis május 4-e óta nem láttuk versenyezni. Az ott elért 5. helye után az Astana első számú embere kapott egy rövid szabadságot (5 napot töltött otthon a szüleinél Messinában), majd edzőtáborba vonult. Megkezdte a felkészülését a Tour de France-ra. Ma pedig rajthoz áll a Dauphinén. Az edzője, Paolo Slongo a Gazzetta vasárnapi számában elmesélte, milyen munkát végzett az elmúlt időszakban Vincenzo Nibali.
„Tenerifén, a Teidén voltunk május 20-tól egészen június 2-ig. A rövid szabadság után lassan kezdtünk, a napi két óra tekerést szépen fokozatosan vittük fel öt óráig. Vincenzo nagyon sokszor időfutam kerékpáron tekert. Szinte minden nap voltunk konditeremben, főleg a has és a hátizmát erősítettük. Leszámítva a pihenést és az utazást, 10 napot edzettünk együtt. Ezen időszak alatt 42 órát töltött kerékpáron, 1424 kilométert tekert, és közel 25.000 méter szintkülönbséget tett meg. A legdurvább napon Vincenzo 7 óra alatt ment 189 kilométert úgy, hogy közben 4800 méter szintkülönbséget teljesített. Ekkor közel 5000 kalóriát égetett el”. Azt már csak mi tesszük hozzá, ez túlzás nélkül egy nagy körverseny királyetapjának felelt meg. A következő szempontok voltak a legfontosabbak: 1. használjuk sokat az időfutam kerékpárt. 2. a konditeremben kellően erősítsük meg a felső testét. 3. kapja el a ritmust, érezzen rá a sebességére. Vagyis, közelítse meg a legjobb formáját.”

Úgy áll rajthoz a Dauphinén, hogy ebben a szezonban még nem nyert versenyt

Fotó: Eurosport

Tour de France
Nibali: 30 versenynap a Tourig
13/01/2015 14:58
A számok nyilván nem adják vissza, milyen színvonalú edzésmunkát végzett el Nibali az elmúlt napokban. A télen az ő kérésére szerződtetett Paolo Slongo azonban nagyon bizakodó. Ő látta, milyen számokat produkált az Astana első számú embere.
Aki jól érzi magát a kazah csapatnál. Az elmúlt napokban megjelent cikkek, hiába próbálták ennek ellenkezőjét beállítani. És a Dauphiné?
„Először találkozunk ebben a szezonban. Ott lesz mellettem Chris és Alberto. Még jó, hogy szeretnék emlékezetes teljesítményt nyújtani. De ne felejtsük el, a 2012-es Dauphine egyik legfontosabb szakaszán, 9 percet kaptam Quintanától. Aztán dobogós lettem a Touron…”
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
Tour de France
Aranypedál 2014: Az év szakasza
22/12/2014 18:28