Tony Gallopinnel, a Tour de France szerdai szakaszának győztesével olvasható interjú a mai L'Équipe-ben, amiből szemezgettünk.
A taktikáról:A San Sebastian jutott eszembe. Sűrűn előfordul, hogy várok a hajráig, mivel elég jó sebességgel rendelkezem, de rendszerint akad valaki, aki gyorsabb nálam. A Tour előtt eljöttünk ide apukámmal és Marionnal (a menyasszonyával), bejártuk az utolsó hetven kilométert. Sokat segített, hiszen itt volt az az emelkedő, amit nem kategorizáltak.
A végéről:100 méterrel a cél előtt már nem hittem benne, azt mondtam magamban, hogy utol fognak érni. Nagyon más ez a siker, mint amikor a sárga trikót megszereztem, hiszen ott négy órán keresztül ezen gondolkodtam. Amikor áthaladtam a célvonalon, egy kicsit el is vesztem.”
Tour de France
Nibali: 30 versenynap a Tourig
13/01/2015 14:58
Tapasztalatról: „Megtanultam már pár dolgot, például azt, hogy ha valaki ideges a kerékpáron, az nem jelent jót. Tegnap rendkívül higgadt tudtam maradni.”
Magáról: „Még mindig nem tudom, ki is vagyok valójában. Nehezen tudom elhelyezni, milyen versenyző is leszek néhány év múlva. De most ezen az úton szeretném folytatni. Az biztos, hogy már más szemmel néznek rám a mezőnyben, a nagy bajnokok is odajönnek hozzám, ami az önbizalmamnak is segít. Nagyon sokat tanultam mindenhol, de Fabian Cancellarának rengeteget köszönhetek. Ő volt az, aki mellett elsajátítottam, hogyan kell már decemberben is egy áprilisi versenyre készülni. Korábban ez nem így volt, a Cofidisnél például mindig csak annyi volt a cél, hogy a lehető legjobban szerepeljünk.” (Ez a rész tökéletesen egybevág azzal, amiről tegnap Harangi Petra is mesélt nekünk a francia és a külföldi csapatok összehasonlítása kapcsán.)
Miért figyeltek a többi franciára jobban: „Talán az én hibám. Nem beszéltem eleget az újságírókkal egészen addig, amíg Marion nem mondta, hogy itt az idő, hogy én is szerepeljek.
A családról:A Gallopin név összeforrt a kerékpársporttal. Valahol szerencsés, hogy - nem megbántva őket - azért igazán nagy eredményt nem sikerült elérniük a rokonaimnak, úgy még nehezebb lett volna a dolgom. Azért egy Merckx, egy Roche név jóval súlyosabb, mint egy Gallopin.
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
Tour de France
Aranypedál 2014: Az év szakasza
22/12/2014 18:28