Következzen egy jó tanács, nem tőlünk persze. Hanem egy sokat megélt, korábbi kiváló kerékpárostól. Egy olyan versenyzőtől, aki kétszer volt olasz bajnok, nyert Girot és Flandirai kört, illetve egymás után kétszer volt világbajnok. Ő Gianni Bugno. Az utolsó olasz kerékpáros, aki bajnoki trikóban szállt harcba a sárga trikóért. Mint most, Vincenzo Nibali.

Bugno (szemben) fantasztikus kerékpáros volt. 1990-ben Giro d'Italiát, a következő két évben pedig világbajnokságot nyert. Az 1991-es Touron, Indurain mögött lett második

Fotó: Eurosport

A La Gazzetta dello Sport csütörtöki számában, egy érdekes interjú jelent meg a 23 évvel ezelőtti Tour de France második helyezettjével. A manapság már helikopter pilótaként dolgozó Bugno, néhány jó tanácsot adott Vincenzo Nibalinak.
Tour de France
Nibali: 30 versenynap a Tourig
13/01/2015 14:58
"Kezdjük azzal, hogy Vincenzo megnyerheti. Hosszú idő után olaszként, neki van reális esélye erre. De nem szabad folyamatosan arra gondolnia, hogy a hegyekben erősebb lesz, mint a Froome-Contador kettős. Szerintem ez nincs így. Főleg nem az időfutamon. Nem is szabad odáig húzni. Egész egyszerűen, minden kedvezőnek ígérkező pillanatot ki kell majd használnia. Akár már a verseny elején is támadhat. Mondjuk, a második szakaszon. Miért ne? Nézzük meg mi volt a Dauphinén. Vártunk a két nagy csatájára, aztán Talansky bevállalt és megszerezte a sárga trikót. Ez lehet Nibali egyik fő fegyvere, hogy váratlanul támad".
Akár néhány technikásabb lejtmenetekben, de ezt már tényleg csak mi tesszük hozzá.
Nagy igazság ez Bugnotól. Sokat érhet egy-egy jó pillanatban megindított váratlan támadás.
Meg egy erős, csapat, jó taktika, és három héten keresztül, hiba nélkül dolgozó szakmai stáb. Utóbbi tekintetében jól áll Nibali, hisz megint ott lesz mellette Giuseppe Martinelli. A szakvezető, aki 1998-ban Tour de France-t nyert Marco Pantanival.
  • TV: A csapatbemutató élőben (19.30, Eurosport)
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
Tour de France
Aranypedál 2014: Az év szakasza
22/12/2014 18:28