…még április végén, és nem volt elégedett. Az Astana főnöke - mondjuk ki - némileg kritizálta csapata első számú emberét. Vincenzo Nibalit, aki ebben a szezonban még nem nyert versenyt (de szakaszt sem). Azt a Vincenzo Nibalit, aki évi 4 millió eurót keres, és az előző idényben első lett a Giro d’Italián.
„Sokat fizetünk neki, ennek megfelelően magasak is az elvárások. Eredményeket akarunk. Nincsenek kifogások, nincs mellébeszélés. Nyerni kell. Minket csak ez érdekel”. Nagyjából ez volt annak a levélnek a lényege, amit Alexandre Vinokourov írt még tavasszal Nibalinak. Legalábbis a Gazzetta értesülései szerint. Az olasz sportlap úgy tudja, a „scarso rendimento”  vagyis „visszafogott teljesítmény”  kifejezése, többször is szerepelt a szövegben.

Amikor még minden szép és jó volt. Nibali és Vino Bresciában, a tavalyi Giro utolsó szakaszán

Fotó: Eurosport

Tour de France
Nibali: 30 versenynap a Tourig
13/01/2015 14:58
Felmerül a kérdés, egy hónappal a Tour rajtja előtt, mennyire tesz jót a csapaton belüli hangulatnak, ha nyilvánosságra kerül egy ilyen levél. Mert valószínűleg nem az összes versenyző tudott róla. És az is biztos, Nibali sem volt elégedett az eddigi idényével. 2014-ben 36 napot tekert, és egyszer sem nyert. Az elmúlt években abszolút nem fogta vissza magát, az előző 4 szezonban például: 52.474 km-t versenyzett. Ez átlagosan 13.100 km. Nem mellesleg, ötször állt dobogón nagy körversenyen (Girot és Vueltát nyert).
De ez az éve valóban nem túl meggyőző. Főleg, ha összehasonlítjuk Contadorral. A Tinkoff kapitánya első lett a Baszk körön illetve a Tirrenon, s további 4 szakaszt nyert. Froome piros és sárga trikós volt az Ománi és a Romandiai körversenyen.
Szóval Vinokourov - aki Alexander Sheferhez hasonlóan elszámolással tartozik a kazah állam felé, amely nem kevés pénzt fordít a kerékpárcsapatra – kicsit aggódik.
Az Astana ugyanis elég nagy bajban lenne az idei eredményeiket elnézve, ha a Giron nem „találnak rá” egy bizonyos Fabio Arura. A Tour pedig hamarosan kezdődik.
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
Tour de France
Aranypedál 2014: Az év szakasza
22/12/2014 18:28