Pidcock nem egy hétköznapi bringás, ez ebből az interjúból is kiderül.
A világbajnok végre visszatér a cyclocross-versenyekre! Tom Pidcock szombaton Merksplasban, majd vasárnap Overijsében (15:00, Eurosport App) újra rajthoz áll, idén elsőként a Nagy Hármas közül. Aki arra kíváncsi, hogyan értékeli a maga mögött hagyott évét az országúton, és mik a tervei az új szezonban, olvassa el a héten írt cikkünket, most valami különlegesebbel készültünk.
Adja magát, hogy egy ennyire sokoldalú versenyző a sporton kívül is érdekes személyiség legyen. Ez Pidcockról is bebizonyosodott, amikor a Rouleur kérésére leült és a rá kíváncsi szurkolóknak válaszolt.
Kerékpár
Van der Poel és Van Aert egy vagyonba kerül, de így is megéri megfizetni őket
16/11/2022 - 15:33
A hagyományosabb kérdésektől a családi rivalizálásig és a másnapos tekerésig minden szóba került, mi pedig kiválogattuk a 7 legérdekesebb válaszát.

Mi a legnehezebb a profi bringás életben?
"Az áldozatok, amiket hozol. Nem csak amikor edzel, hanem folyamatosan, mindenben. A teljes életed eköré kell szervezned. Egy évben csak néhány olyan hét van, amikor kikapcsolhatsz és azt tehetsz, amit akarsz, nem gondolva a következményekre."
Mi a kedvenc emelkedőd Yorkshire-ben?
(Pidcock onnan származik – a szerk.)
"Az Otley Chevin – vagy csak Chevin, ahogy én hívom. Egy főúton van és nem egy nagy emelkedő. Enyém a Strava KoM, három és fél perc. Mondjuk nem tudom, hogy jelentett-e valaki, egy teherautó mögött értem fel. Olyan gyors, hogy mindenki kocsi mögött megy fel, 3-4% az egész. Szóval ha valaki megelőz, tuti jelentem!" :)

Tom Pidcock

Fotó: AFP

Mi a legnehezebb, amikor szakágat váltasz?
"Az, hogy hozzászokj az új bringához. A legnehezebb egyértelműen az időfutam-kerékpárra való átállás. A legtöbb bringához 10 perc alatt hozzászokok, de ahhoz… sok munka kell, hogy gyors legyél vele. Mostanában csak reggeli előtt, görgőn megyek vele. Nehéz is itt Andorrában, le kell menni Spanyolországba egy tisztességes edzéshez."
Hogy látod, meddig nyomod majd több szakágban?
"Jó kérdés. Ha rá akarok menni egy háromhetesre, akkor abban az évben nem csinálhatok más szakágat. Ez persze nem jelenti, hogy később ne térnék vissza hozzájuk. Az tuti, hogy a 2024-es párizsi olimpiáig csinálom majd."
Mennyi volt a leghosszabb, amit másnaposan tekertél?
"Nem hiszem, hogy valaha másnapos lettem volna, úgy igazán. Talán ha négyszer ittam életemben. Egyszer egy ilyen éjszaka után nyomtam négy óra edzést."
Ki a tehetségesebb, te vagy a bátyád, Joe (aki az FDJ kontinentális sorában teker)?
(Nevetve) "Nem fogom magamat mondani. Azt gondolom, hogy ő is elég tehetséges, csak nem annyira fókuszált, mint én. Például nem szereti a zöldségeket, szóval nem is eszi őket, ami nem segít abban, hogy gyorsabb legyen, nem igaz? Szóval nem tudom, majd kiderül."
Milyen volt a reggeli kávéd?
(A kérdést Pavel Sivakov, az ineosos csapattársa tette fel)
"Milyen kávé, miről beszél? :) Nem iszom kávét. Csak azért próbáltam ki, mert egyszer apukám csokiszórással kapta a kávéját, én pedig lenyaltam róla, amikor nem figyelt. Aztán egyszer megkóstoltam a kávét is, és nem ízlett. Amúgy meg minek kellene innom? Tudod, a koffeingélek nagyobb előnyt jelentenek."
Kerékpár
Tom Pidcock: "Túl fogom élni, ha soha nem nyerek Tourt”
13/11/2022 - 09:16
Kerékpár
Hajnalig tartó bulik helyett tehénfejés – Hogy kötött ki Richard Carapaz az EF-nél?
31/08/2022 - 11:11