A Trek bringásának nem csak a győzelem miatt volt rendhagyó versenye szombaton, a menet közbeni félreállások is emlékezetessé tették a napot. Este már otthon ünnepelt, másnap Cancellara és Armstrong gratulációit fogadta, egy üveg bor mellett pedig már a Harelbeke jár a fejében.   


Érett pirosgyümölcs, enyhe földes mellékíz és friss gomba. Az egész szépen összeáll, pont kellően savas. Nem, ez nem a Milánó-Sanremo győzelmének íze, hanem az üveg 2013-as Barolo Riserva Vigna Riondáé, amit Jasper Stuyven a siker örömére bontott otthon Monacóban, miközben a belga sajtónak adott interjút a hétvége eseményeiről.  
Hogyan élted meg a győzelmet követő első pár órát?
Kerékpár
Pogačar két nagy körön indul, tele lesz sztárral a Giro-mezőnye
16 ÓRÁJA
Elég hektikusan és sok várakozással telt. A sajtótájékoztató csak másfél órával később kezdődött, mert sokat vártam doppingellenőrzésre. Valakinek előttem gondjai voltak, és mint kiderült, győztesként sem kapsz elsőbbséget. 
Neked bezzeg nem volt ilyen problémád. Azt mondtad, verseny közben tizenháromszor álltál félre.
Soha korábban nem volt ilyen velem. Különösen kellemetlennek éreztem, amikor szólnom kellett a csapattársamnak, Ryan Mullennek, hogy bocsi, de megint meg kell állnom pisilni. A kilencedik alkalom után a sportigazgatónk, Kim Andersen viccelődött is, hogy biztos repülök majd fölfelé az emelkedőkön, mert ennyi félreállás után semmi súlyom nem lesz. 70-el a vége előtt álltam ki utoljára, utána csak reménykedtem, hogy gyorsan befejezzük a versenyt. A célban aztán megint rámjött.
Így nehéz lehetett élvezni a nap dicsőségét.
Így van. Ezért próbáltam élvezni az apróságokat. Mint például azt, hogy a csapattársaim két órával később is ott voltak és együtt ünnepeltünk. Lehetsz extázisban fél órát, de ők utána még másfelet vártak. Egyébként meg ezután mindenki rögtön ment a reptérre vagy a kocsihoz, 8-ra már én is otthon voltam Monacóban. A barátnőm steaket készített vacsira, répával és sültkrumplival.
Külön kérted?
Előre le volt beszélve. Egy hét tésztaevés után ki voltam éhezve a krumplira. 
Volt bárki, akitől kifejezetten örültél a gratulációnak? 
Cancellara hívott fel vasárnap, korábban egy hívását már elmulasztottam. 
A podcastjében Armstrong is azt mondta, hogy Instagrammon gratulált neked. 
Oh, ezt még nem is figyeltem. Tényleg! Rendes tőle, bár látom, tavaly az Omloop-győzelmem után ugyanezt az üzenetet küldte. Akárhogy is, köszi Lance. 
Te megköszönted másoknak? Például Sören Kragh Andersennek, aki elég komoly szerepet játszott győzelmedben. 
Akkor az Ineosonak is meg kéne köszönnöm, hogy tempót mentek a Poggión, vagy Declercq-nek és Martensnek, hogy elkapták a nap szökését. Az ilyen helyzetek részei a versenyzésnek. Amikor Kragh fölért mellém, egy szót sem váltottunk. Meg is lepett, hogy egyből beállt elém, talán azt hitte, le tud még rázni. Közel volt, de a kanyar előtt pont tudtam pihenni 5 másodpercet, kicsit levegőhöz jutva. 
A támadásod villámgyors volt, után viszont mintha elfogyott volna a lendületed. Te is így érezted?
Azért tűnt ilyen nagynak a különbség, mert a lejtmenet miatt nagyon gyorsan vettem a kanyart, szinte repültem. Ilyenkor egy pillanatra Supermannek érzed magad, aztán 45 másodperc múlva beüt a lábaidba a kimerültség és onnantól fogat összeszorítva küzdesz. 
Milyenek a lábaid a Sanremo után? 
Nem érzek fájdalmat. Bár letekerek ilyenkor 300 kilométert, ez mindig így van a Sanremo után. A Flandria, a Roubaix vagy a Harelbeke után sokkal rosszabb, olyankor egy napig tényleg teljesen kivagyok. 
Másnap már tekertél?
Igen, fél nyolckor már elindultam egy másfél órás tekerésre. Wellens-szel ebben egyeztünk meg. Nem aludtam sokat. 

Stuyven-sanremo.jpg

Fotó: Eurosport

Mit mutatott az alvásminőség-jelző gyűrűd?
Azt direkt levettem. Magamtól is tudom, mi tartotta magasan a vérnyomásom az előző éjjel...
A győzelemmel felszabadultál és nyugodtabban próbálkozhatsz a hajrákban? 
Így van, ha nem jön össze egy hétvége, nem fogok azon aggódni, hogy megint eredmény nélkül telik el a tavasz.
Már más szintre sorold magad, mint mondjuk Naesen, Lampaert vagy Vanmarcke?
Talán már nem ez a kategória vagyok, de én még mindig őket látom az én szintemnek. Ez mindig is így volt és így is marad. Nem beszélhetünk mostantól rólam a nagy négyes tagjaként. 
De a győzelemmel extra figyelmet kapsz majd a mezőnyben. 
Ez nem zavar kifejezetten. Már a Harelbekére összpontosítok. 
Az üveg bor nem lesz hatással a lábaidra pénteken?
Nincs ebben semmi kirívó. Ha nem lenne járvány és elmentem volna bulizni, az nyilván más lenne. Ez az üveg Barolo (jó olasz vörösbor) viszont kell, hogy kiélvezzem a győzelmet. 
Het Nieuwsblad
Kerékpár
Van Avermaet nem akar az új Djokovic lenni
EGY NAPJA
Kerékpár
Gino Mäder: „Most akkor köpjem szembe magam és támogassam a sejket?”
TEGNAP 16:54