Eltévedés, kitérő az autópályán, bezárt velodrome: a nagy egynaposok mindig szolgálnak egy-két extra történettel. Nem volt ez másként az egy héttel ezelőtti Strade Bianche esetében sem.


Arról például Fetter Erik mesélt nálunk a pénteki adásban, hogy a verseny végéhez közeledve durva görcsöt kapott, és nem más segített neki az autóból kiugorva, mint a csapatfőnoke, a korábbi kétszeres Giro-győztes Ivan Basso.
Aztán ott van az EF-ben tekerő Sebastian Langeveld története, aki teljesen utolsóként zárt a Stradén, de ez őt pont nem zavarja. Legalább végre tudott gyönyörködni a tájban.
Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
7 ÓRÁJA
Utolsó lettél a Strade Bianchén, csak azt szeretnénk...
...álljuk is meg egy pillanatra, szerintem rossz végeredményt nézel. Ha az utolsóval szeretnél beszélni, mást kellene hívnod.
Igen, hivatalosan nem fejezted be a versenyt, időlimiten túl jöttél meg, de te értél át utolsóként a célvonalon.
Ez könnyen elképzelhető. Egy húsz fős sorral jöttem, valaki a végén még hajrázott is a jobb helyezésért...Az én koromban már nincs jelentősége, hogy 66. leszek vagy teljesen utolsó.
Ez rendben van, de mi történt veled, hogy fél órát kaptál a győztestől?
Kitalálhatnék valami romantikus történetet bukásról, hősies küzdelemről, meg sok defektről, de inkább az igazságot mondom: segítő voltam, és nekem hatvan kilométer után véget ért a verseny. Addig kulacsot hordtam, fogtam a szelet, védtem a kiemelt emberünket, majd leszakadtam. Ennyi az egész. Onnantól kezdve, hogy kidolgoztam magam, nekem az egész verseny nézelődéssé meg átmozgató edzéssé változott.
Szóval akkor nem is sajnálod a szombati versenyt?
Ha valamelyik nagy körön lennénk, akkor nyilván teljesen más lenne a helyzet. Ott számolgatsz a grupettóban, mivel meg akarsz jönni a következő feladataid miatt. Itt egyetlen napról beszélünk.

58905ea6-8045-11eb-bfbb-b0733989cd19_web_scale_0.0718391_0.0718391__.jpg

Fotó: Eurosport

Nem gondoltál arra menet közben, hogy inkább kiszállsz?
Azért ez mégiscsak a Strade, egy gyönyörű verseny, csodálatos befutóval. Amúgy a buszok Siena határában állták, pár kilométerre a céltól, szóval nem lett volna nagy segítség. Hiába jöttem meg fél óra hátránnyal, szerencsére nem indultak el nélkülem.
És mit csináltatok hátul a grupettóban?
Ment a beszélgetés, én főleg Ballerinivel dumáltam, néztem a tájat, ami tényleg csodálatos. Most tűnt fel milyen szép a katedrális. Ha izomból nyomod, ezekről lemaradsz. Ilyenkor viszont van idő a városnézésre, ez a grupettózás előnye. Szombat óta már biztosan tudom, Toszkána tényleg gyönyörű.
Azért menet közben megtudtad ki nyerte a versenyt?
Nem. Annyira le voltunk maradva az autók mögött, hogy ilyenkor már nem használható a rádió. Kérdeztem a mellettem tekerő alpecines srácot, Xandro Meurisse-t, hogy ő mit tud, de csak vonogatta a vállát. Amikor közeledtünk a cél felé, elkezdett mosolyogni, akkor egyből összeraktam, hogy Mathieu nyert.
Het Nieuswblad
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
27/11/2022 - 13:03