43 – Éppen ma (szeptember 17-én) ünnepli a 43. születésnapját.
26 – Csupán ennyi idősen – rendkívül későn – lett profi.
328 – Ennyi szakaszon állt rajthoz a Tour de France-on nem rövid pályafutása során. 17 francia körön indult el, csak kettőt adott fel.
Olympic Games
Valter Attila: "Akik szurkoltak nekem, pontosan tudják, hogy mi történt" (ESB podcast)
25 PERCE
850 000 – Számításai szerint körülbelül ennyi kilométert tett meg karrierje alatt, ez nagyjából 242 Tour de France-nak felel meg, ha 3.500 km-es átlaggal számolunk.
51 – Ugyan saját bevallása szerint se nem sprinter, se nem hegyi menő, ennyi profi győzelmet aratott karrierje alatt.
Jens Voigt reveals Hour Record Trek Speed Concept bike
G0!
— CyclingSurgeon (@CyclingSurgeon)
Thor Hushovd – A szintén ez év végén visszavonuló norvég klasszis volt annak idején az esküvői tanúja.
60% – Az orvosa azt mondta, a mostani szezonban megtett mennyiségének 60%-t kell letekernie jövőre ahhoz, hogy ne hízzon el, ami számításai szerint 16-17 ezer kilométert jelent 2015-re.
49 700 – Ennyi méternél kell többet megtennie ahhoz, hogy átadja Sosenka 2005-ben felállított csúcsát a múltnak. (Chris Boardman 56 376 métert tekert 1996-ban, de a mai szabályoknak nem megfelelő kerékpáron.)
Chuck Norris – A kerékpározás Chuck Norrisaként kezdik emlegetni a németet, aki a bringájára is felírt két ezen a vonalon haladó mondatot: „Jens Voigt képes megdönteni az egyórás világcsúcsot 60 perc alatt.” „Jens Voigt általában nem szeret vélodrome-ban tekerni, mert nem szereti lekörözni saját magát.
18:30 – Ekkor veszi kezdetét csütörtöki élő közvetítésünk a világcsúcskísérletről az Eurosporton. Egyébként az egész napot a kerékpározásnak szenteli a csatorna, 8:45-kor, 15:45-kor és 17:15-kor is lesz élő bejelentkezés Grenchenből, a köztes időszakban pedig a Tour de France, valamint a közelmúlt kerékpáros versenyeinek összefoglalói kerülnek képernyőre.
+1 Valószínű – Igen, a szakértők szerint jó esély van rá, hogy meg fogja dönteni a meglévő rekordot. Bradley Wiggins és Chris Boardman is úgy nyilatkozott, nem lesz könnyű, de képes rá. A Velonews internetes kiadása szerint 51-52 km között zár majd. Történelmi lesz, az biztos.
Kerékpár
Lefevere: „Bennett olyan, mint a nő, akit megvertek, de utána mégis hazamegy”
17 ÓRÁJA
Kerékpár
Sagan megy, Thomas bizonytalan, de mi lesz Cavvel? – megnyílt az átigazolási piac
TEGNAP 08:01