Nagy meleg és mezőnyhajrá.

Ez a két dolog szinte biztos volt a 2019-es Tour Down Under első szakasza előtt. Az előbbin persze januárban nem kell meglepődni Ausztráliában, az időjárás például olyannyira szerepet játszott a nyitónap eseményeiben, hogy az erős szél miatt a szervezők egy kicsit rövidítettek is a távon.

Akárcsak tavaly, amikor a hőség miatt kell belenyúlni a hivatalos programba. Hideg azért most sem volt (32 fokban tekert a mezőny), a szél viszont bekavartba sprintbe, amit Elia Viviani olyan fölénnyel nyerte meg, amire talán ő sem szamított. Ráadásul a nagy káoszban elkeveredő Caleb Ewan elég messze volt tőle.
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
14 ÓRÁJA
Vagyis a Deceuninck-Quick Step olasz sprintere ott folytatta, ahol az előző idényben abbahagyta. Megvan Viviani első idei győzelme.
"Ha létezik kaotikus sprint, akkor ez olyan volt" -  értékelt a simán nyert befutó után Viviani. "Bár erre készültünk, tudtuk, hogy a nagy szél miatt fontos lesz majd a jó helyezkedés. Korábban is mondtam, szerintem nekem van a mezőnyben a legjobb vonatom, és ez most is kijött. Mørkøv és Sabatini most is jól dolgozott, kiválóan ismerjük egymás, fejből tudjuk, ki merre mozog, és ez nagyon fontos. Mondjuk most volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy majd nem tudok jó helyről sprintelni."

Az előző szezont 18 győzelemmel záró Viviani tehát megszerezte az első 2019-es győzelmét, Walscheid és Mareczko (a két dobogós) pedig a következő nap javíthat. 

Bár ez ellen a Viviani ellen nem lesz egyszerű dolguk.
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
TEGNAP 16:57
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
TEGNAP 10:15