Immáron másfél éve húzódik az ügy. Azóta merül fel folyamatosan, hogy a híresen nagy kerékpárrajongó Fernando Alonso profi csapatot alapít. Először úgy volt, megmenti az Euskaltelt, aztán mégsem. Most azt mondják, új együttest hoz létre. A támogatókról is voltak már információk, nem ő tenné bele az igazán nagy pénzt, hanem egy – a legutóbbi hírek szerint környezetvédelemmel foglalkozó – cég az Egyesült Arab Emírségekből.
A gondot azonban éppen az jelenti, hogy lassan véget ér az augusztus, és még mindig nem tudunk egyetlen versenyzőről sem, aki az új alakulatban folytatná. Most viszont tiszta víz került a pohárba, köszönhetően a kétszeres Formula 1-es világbajnok menedzserének.
Október 1-ig senkit sem szerződtethetek”- kezdte Luis Garcia Abad a Biciciclismonak. „Hivatalosan egyetlen versenyzővel sem beszéltünk, az ugyanis szabálytalan lenne. Ha kézzel érsz a labdához a tizenhatoson belül, akkor a játékvezető büntetőt ítél. Mivel nekem nincs hivatalosan bejegyzett csapatom, ezért a szerződtetés most még illegális lenne.” Mindez október elején változhat.
Kerékpár
Ez történt a Giro 4. szakaszán
9 ÓRA
Egyelőre még nem tudni, hogy az új együttes – amennyiben valóban létrehozzák – a legmagasabb osztályban (WT), vagy egy szinttel lejjebb kezdi (Pro-kontinentális). A kettő között az egyik fő különbség, hogy a World Tourba tartozó gárdák garantáltan részt vesznek minden nagy versenyen, míg a lejjebb találhatóknak abban kell reménykedniük, hogy a szervezők szabadkártyát adnak nekik. „Azért ez olyan nagy gondot nem jelent. Ezek a szabályok. Ha rendelkezel olyan bringásokkal, akik elég sok pontot hoznak, akkor a World Tourba kerülsz. Ha nem, akkor a Pro-kontiba.” Nem hivatalos források szerint a három nagy kör szervezői informálisan már tájékoztatták Alonsoékat arról, hogy szívesen látják őket a Girón, a Touron és a Vueltán.
Arról még nem tudni, lesz-e a dologból valami, hiszen az elmúlt hónapokban többször is lehetett ehhez hasonlóan biztató híreket olvasni, aztán valahogy mindig megakadt a folyamat. Tegyük hozzá, a szabály az szabály, még ha számunkra kicsit érthetetlen is, hiszen nem igazán használ, hogy csak augusztus 1. után lehet bejelenteni az átigazolásokat, azok pedig, akik még nem rendelkeznek csapattal csak októberben ügyködhetnek, amikorra már nagyjából mindenki elkötelezte magát.
Ami biztos, Paolo Bettini lesz a csapat menedzsere. A neve FACT lenne (Fernando Alonso Cycling Team), nekünk nagyon tetszik!!! Néhány kerékpárosról is hallani, mint aki az együttesben folytathatja, leginkább Edvald Boasson Hagen, Rinaldo Nocentini merült fel, valamint Peter Sagan, de ő azóta már a Tinkoff-Saxohoz kötelezte el magát.
Újabb fejlemény a következő hónapban várható, amikor Garcia Abad találkozik az UCI illetékeseivel.
Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
13 ÓRA
Tour de Hongrie
Elektromos autóval kísér a Škoda az idei Tour de Hongrie-n
16 ÓRA