"Már a tegnapi időfutamon is éreztem, hogy hiába most megyek először élesben, jók a lábaim. Ez a mai szakasz pedig eléggé feküdt nekem."


Primoz Roglic ennek megfelelően versenyzett, gond nélkül elvitte a Párizs-Nizza szerdai szakaszát, és már nála a sárga trikó. Mindez a harmadik idei versenynapján, de nem kell csodálkozni. Megmondta a rajt előtt, hogy minőségi munkát végzett az elmúlt hetek során.
Ennek most láthattuk is az eredményét, hisz a szakaszt eldöntő támadásával senki nem tudott érdemben lépést tartani. Roglic végül 12 másodpercet (+bónusz) adott a Schachmann-féle üldözőcsoportnak, ahol csak Benoot, Vlasov, Hamilton és Guillaume Martin tudott ott maradni.
Kerékpár
Vas Blanka: „Egy dobogónak tudnék örülni”
5 ÓRÁJA
Roglic a győzelmével átvette a tegnapi időfutamot megnyerő Bisseggertől a sárga trikót, és most 35 másodperccel vezet Maximilian Schachmann előtt.
A szakasz végéhez közeledve Tao Geoghegan Hart esett nagyot, és bár visszaült a kerékpárjára, a csapatorvos kérésére kicsivel később inkább beszállt a kisérőkocsiba. A brit versenyző és az Ineos sem akart felesleges kockázatot vállalni a folytatással, így Geoghegan Hart számára(akinek szerencsére nincsenek súlyos sérülései) ma véget ért a Párizs-Nizza.
Kerékpár
Philippe Gilbert búcsúzik: „A virágokat a dobogón adjátok ide, ne a rajtnál, köszi!”
10 ÓRÁJA
Kerékpár
Karbonsemlegesség karbonvázon?
TEGNAP 15:27