„Én nem tudom.” Pár perccel az Amstel vége után Wout van Aert és Tom Pidcock egymásra nézett, de az Ineos versenyzője csak ennyit tudott mondani a befutóra.
Wout van Aert sem mert örülni, aztán a fülére mondták, hogy nyert. Majd újabb pár perc bizonytalanság következett, aztán ismét elmosolyodott. Az élő adásban bevágnak egy UCI bírót, aki a saját telefonján mutatja meg a rendes célfotót. Ezen látszik az igazság: tényleg Wout van Aert nyerte az Amstelt.
És az utólagos számolgatás után úgy tűnik, hogy 5 centivel. Bő öt óra és 2018 kilométer versenyzés után, ennyi döntött a javára. Ezt a minimális különbséget szabad szemmel nyilván lehetetlen volt kiszúrni.
Kerékpár
Visszavonult a litván versenyző, akinek Roubaix-ban külön kinyitották a velodrome-ot
9 ÓRÁJA
„Mikor beértünk, Wout szinte egyből örülni kezdett, ő úgy érezte, hogy megnyerte. Épp ezért én nem is gondoltam arra, hogy az egész fordítva is lehet” – mondta a második helyen záró Pidcock.
„A célfotóval nem lehet vitatkozni, ott végül kiderült az igazság. Persze, jó lett volna nyerni, de összességében így is élveztem a napot, csapatként elképesztően jól működtünk. Szerdán végig úgy gondoltam, hogy Wout az erősebb, aztán én nyertem. Ma arra készültem, hogy jobb leszek nála a hajrában, erre második lettem.”
Wout van Aert egy elég emlékezetes győzelemmel zárta le a tavaszát, hisz ő mostantól pihen egy hetet, majd elkezd készülni a Tourra.
„Alapesetben a hosszú sprintek kedveznek nekem, de ma kifejezetten rossz helyről indultam. A végén pont annyi erőm maradt, hogy be tudtam lökni a kerékpáromat. A rádióban azt mondták én nyertem, de mikor megláttam az ismétlést a kivetítőn, már eléggé elbizonytalanodtam. Csak akkor nyugodtam meg teljesen, amikor az egyik zsúritag közölte velem, hogy biztos a győzelmem.”

Van Aert célfotóval nyerte az Amstelt

Fotó: Twitter

Egy remek tavasz tökéletes befejezése volt a mai Amstel Gold Race a Jumbo belga versenyzőjétől, aki idén behúzta a Gent-Wevelgemet, két szakaszgyőzelmet hozott el a Tirrenóról (ahol Pogacar mögött volt második összetettben) és egyébként egyik szakaszán/versenyén sem zárt a (!) Top 15-ön kívül. A legrosszabb (13.) helyezését arról a Tirreno-Adriatico szakaszról hozta, amikor a mezőny elengedett egy, az összetett szempontjából egyáltalán nem számító szökést.
"Volt néhány szép győzelmem, de egyébként minden versenyen jó voltam” – értékelte röviden az idei évét Van Aert.
Az idény első felét kipipálta most jöhet a család és egy kis pihenés. Majd szépen elkezd készülni a Tourra.
Őt mostantól május végig nem is láthatjuk, hisz legközelebb a Dauphinén áll rajthoz.
Kerékpár
Mennyire nagy baj, hogy nem Párizsban ér véget a Tour? - ESB podcast
TEGNAP - 18:12