Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fetter Erik: "Hátulról néztem végig, ahogy bedobják a bombát a mezőnybe"

Bodnár Gergő

Publikálva 07/03/2022 - 19:53 GMT+1

A durva bukást hátulról nézte végig, egy stoplijába beszorult kavics miatt azonban ő sem járt túl jól. Fetter Erik ennek ellenére elégedett a szombati versenyével, hiszen nem bukott, épségben beért a célba, és még le is felezte a tavalyi hátrányát. Valter Ati 4. helyéről viszont elég későn, csak a csapatbuszban értesült.

Fetter Erik

Fotó: Instagram

A nagy bukást szerencsére a 'legjobb helyről', hátulról, a dombtetőről néztem végig. Az tényleg olyan volt, mintha bedobtak volna egy bombát a mezőnybe
– mesélte Fetter Erik, egy nappal a Strade Bianche után.
„Olyan durva szél fújt, hogy engem is majdnem feldöntött. Szerencsére egyből tudtam kerülni a mezőnyt, és ugyan le kellett mennem az útról, nem veszítettem sok lendületet. Maradtam a bicón, csak a lábamat kellett párszor letenni. Aztán ahogy a 'rollerezés' után visszakanyarodtam az útra, nem tudtam becsatolni a lábam. Először azt hittem, hogy eltört a pedál, de mivel nem sikerült megoldani, félre kellett állnom. Ez a pillanat amúgy látszik is a közvetítésben, ahogy a háttérben egy lábon állok. Beszorult egy kő a stoplimba, azt kellett kivennem, és utána tudtam tovább menni. De addigra persze már csomó sor elhúzott mellettem.”
Eriknek aztán szerencséje volt, hisz egy elég jó csoportba, a felzárkózóban lévő Valverde mellé tudott beállni.
„Ott a komplett Movistar dolgozott, nekik köszönhetően értünk fel. Mondjuk a két talán leghosszabb murvás szakaszon zajlott az üldözés nagy része. Mikor először beálltam a csoportba, előre néztem, és láttam milyen messze van az eleje. Akkor tényleg azt hittem, hogy nem fogjuk meg őket és ez a verseny teljesen elúszott.”
De Valverde sora, majd idővel Alaphilippe is felért a főmezőnyre, szóval Erik újra ott volt az elejében.
„Én aztán annak a szektornak az utolsó dombján szakadtam le, ahol Pogacar támadott. Albanese pont ott tudott maradni, én viszont megúsztam. Később megjött hátulról Van Avermaet, Pinot meg Alaphilippe, és onnantól kezdve velük mentem a célig. Ott azért már nem nyomtuk nyélen, mert mindenki elég kész volt. Carapaz egyszer elég durva sebességkülönbséggel ránk is került valami technikai probléma után, de senkinek eszébe sem jutott beállni mögé. Utólag néztem, hogy perceket adott nekünk.”
Erik végül lefelezte a tavalyi időhátrányát és 8.17-el jött meg a 47. helyen. Albanese után ő lett a második legjobb az Eolo-Kometából.
„Lehetett volna sokkal rosszabb is ez a Strade, de legalább nem buktam, és tényleg le tudtam felezni a tavalyi hátrányomat. Szerintem ez így nem volt rossz.”
Erik a célbaérkezés után
Végül pedig az egyik legérdekesebb kérdés: mikor értesült Erik arról, hogy jó barátja, Valter Attila a 4. helyen zárt?
„Marcitól tudtam meg a buszon, de ő sem egyből mondta, előbb még egymásról beszélgettünk. Atival amúgy menet közben is egymás mellé keveredtünk, bíztattuk egymást, pont azt beszéltük, hogy a nehezén már túl vagyunk. A rajtban meg szoba jött, hogy mindketten jól érezzük magunkat, és itt az esély valami extrább eredményre, mert hiányzik Van Aert meg Van der Poel. Hát később kiderült, ő tényleg elég jól érezte magát… Egyébként amikor beértem Sienába, nem tudtam semmit, még azt sem, hogy ki nyert. A buszunk is távol parkolt, így előbb át vágtuk magunkat a tömegen, majd visszagurultunk. Beszélgettünk egy keveset Marcival, aztán ő dobta be: 'Ugye tudod, hogy Ati negyedik lett!?'”
Az Eolo-Kometa két magyar versenyzője egyébként legközelebb is egy mezőnyben teker, hisz hamarosan mennek vissza Olaszországba, ahol ott lesznek a március 26-án rajtoló, ötszakaszos Coppi e Bartalin.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés