Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bukás és egy elferdült kormány – Dina Marci a nehézre sikerült Strade Bianchéról

Bodnár Gergő

Frissítve 06/03/2022 - 16:53 GMT+1

A három magyar versenyzőből kettő tudta befejezni a szombati Strade Bianchét, Dina Marci neve mellé sajnos DNF került. Nem véletlenül, bár nem az erővel volt a gond. Az Eolo-Kometa versenyzőjének többek között egy bukás, valamint az elfordult kormánya miatt nem sikerült célba érnie.

Dina Márton

Fotó: Twitter

Pályafutása során először indult Dina Marci a Strade Bianchén, ami figyelembe véve, hogy milyen jól ment a tavalyi Giro d’Italia murvás szakaszán, akár az ő versenye is lehetett volna. Egy bukás (de nem a nagy, ahol Alaphilippe és Pogacar is esett), valamint az elfordult kormánya miatt azonban nem sikerült célba érnie.
„A nagy bukást megúsztam, ott nem estem el, de azt követően több csoportra szakadt a mezőny. Én az elsőben voltam, teljesen elöl, aztán végül ott buktam” – mesélte nekünk Dina Marci, pár órával a befutó után.
„Épp jött egy kanyar, amikor átmentem az egyik nyomból a másikba, megcsúszott az első kerekem, és elestem. Semmi súlyos, de kicsit lezúztam a bal oldalamat. A bukásban elfordult a kormányom, amit nekem az út szélén állva nekem nem sikerült visszafordítanom. Mivel több csoport volt mögöttünk, a Shimanós autó is messze volt tőlem, ígykét-három percet kellett várnom. Végül a neutrálból kaptam segítséget, és egy imbusszal visszaforgatták a kormányomat.”
picture

Dina Márton a Strade Bianchén

Fotó: Twitter

Amíg Marci várt, a mezőny haladt tovább, így természetesen ott és akkor elúszott a versenye. Olyan tempó volt elöl, hogy már nem volt esélye visszaérni abba a csoportba, ahonnan leszakadt.
„Tényleg sokan elmentek mellettem, de én még visszaültem, véresen mentem valamennyit, aztán utolért egy gruppetto. Velük elmentem az egyik frissítő pontig, ott kiálltam, aztán beszálltam a kisérőkocsiba. Sajnálom az egészet, mert amúgy jó erőben éreztem magam, de ez van, ilyen a Strade Bianche…Ati viszont elképesztő volt, óriásit ment.”
Marci a tervek szerint legközelebb a március 10-én kezdődő, négyszakaszos, Istrian Spring Trophyn áll rajthoz (amennyiben az Eolo-Kometa tényleg ott lesz a versenyen), aztán a hónap végén visszamegy Olaszországba, a Coppi e Bartalira, ahol tavaly három napig viselte a hegyi trikót.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés