Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „Durva kimondani, hogy én vagyok a kapitány egy nagy versenyen”

Nagy Benjámin

Frissítve 06/03/2024 - 19:26 GMT+1

Reméli, hogy csapata, a Visma | Lease a Bike a helyén kezeli, mi történt a Strade Bianchén. Valter Attila a betegsége miatt nem tudott úgy versenyezni kapitányként az olasz egynaposon, ahogy szeretett volna, de várja a jövő nagy céljait és feladatait.

Földönkívüli dominancia – Pogačaré a Strade Bianche, Valter Attila hatalmasat küzdött

Valter Attilával a Strade Bianche után már beszélgettünk – ezt a cikket ide kattintva lehet elolvasni –, emellett az In de Leiderstrui nevű holland portálnak is nyilatkozott a szombati rajt előtt, majd hétfőn, a Tirreno-Adriatico időfutama után.
A Strade előtt elmondta: büszke arra, hogy sikerült javítania a számain az utóbbi hónapokban.
"Normális, hogy legtöbbször segítő vagyok a csapatban, és durva kimondani, hogy én vagyok a kapitány egy olyan nagy versenyen, mint a Strade Bianche. Ez megtisztelő. Edzőt váltottam az előző szezon után, mert Marc Lamberts a BORA-hansgrohéhoz igazolt. Most Jonas Vingegaard edzőjével, Tim Heemskerkkel dolgozom, és egyelőre nagyon jónak tűnik a közös munka. Sikerült minden területen előrébb lépnem, és büszke vagyok arra, ahogyan sikerült az UAE Tour.”
Ati azt is elárulta, hogyan születik meg a döntés a kapitányi szerepekről.
„Mindent előre előkészít a csapat, így mindenről hamar tudunk. Az, hogy valaki jó eredményt ér el egy versenyen, a szezontervezést nem módosítja azonnal. Már télen tudtam például, hogy a Stradén kapitány lehetek, és jó, hogy erre az UAE Touron rá tudtam erősíteni. A következő versenyekre viszont nem fog emiatt megváltozni a szerepem. Plusz nyomást is jelent, ha egy ilyen csapatban kapitány vagy, és jó, ha ezeket a lehetőségeket két kézzel ragadod meg. Másrészt egy ilyen szerep azt is jelenti, hogy készen állsz rá, és ezt a csapat így gondolja.”
picture

Pogačar UFO-üzemmódban nyerte a Strade Bianchét, Valter Attilának küzdős versenye volt

A Stradén elért 19. hely hátteréről már tudunk: nem volt teljesen egészséges hétközben, a verseny közben pedig elég mélyre ment, óriásit szenvedett, és ennél többet nem tudott volna kihozni az egészből.
„Nem éreztem jól magam. Nem voltam olyan nagyon beteg, de a pályabejárásról lemaradtam, és befolyásolta a versenyzést. A csapat tudta, hogy vagyok, de nem akartam ezt nyilvánosságra hozni, mert tényleg nem szeretnék kifogásokat keresni. A formám jó, az UAE Touron remekül éreztem magam, szóval nem ilyen jellegű volt a probléma. A Tirreno időfutamán már nem volt gond, de a Stradén kimaradt az a pár százalék, ami ahhoz kellett volna, hogy ne szenvedjek egész nap.
Természetesen csalódott voltam, de megtettem, amit tudtam. Hússzor leszakadtam, de küzdöttem és hússzor visszajöttem. Hittem magamban, nem omlottam össze, még akkor sem, ha tudtam, hogy nem tudok a dobogóért versenyezni.
Ezért is segítettem Christophe Laporte-nak kulaccsal, mert erősnek tűnt. Kár, hogy ilyen napja van az embernek az egyik kedvenc versenyén, de ezt nem választhatjuk meg szabadon. Ez egy kemény sport.”
picture

Valter Attila (@teamvisma_leaseabike)

Fotó: Instagram

Ati reméli, hogy csapata látta: mindent megpróbált. Reméli, hogy jönni fognak az új lehetőségek, és már a Tirrenón bizonyítana, ahol Vingegaard-ért dolgozik.
„Amikor szombaton, a Strade után a csapatbuszon ültem, már azon gondolkoztam, hogy várom a közös versenyzést Jonasszal. Az is jó, amikor valaki leveszi a stresszt a válladról, és szép dolognak tartom, ha a kapitányodért dolgozhatsz – főleg egy olyan srácért, mint amilyen Jonas. Élveztem a kapitányi szerepet, és remélem, a csapat tudja, mi történt a Stradén. Ha megkapom a lehetőséget, akkor majd újra küzdeni fogok, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle. Nagyon várom, hogy mindent kiadjak magamból.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés