Erős közepes. Röviden így értékelte a Lampre 2013-as idényét Fabrizio Bontempi. Az olasz csapat sportigazgatója egy jelentős győzelmet hiányolt valamelyik háromhetesről, ugyanakkor Pozzato GP Plouay-n aratott sikerét, nagyon komoly eredménynek nevezte.

LAMPRE_MERIDA-squadra-sito3.jpg

Fotó: Eurosport

Idén Diego Ulissi volt a Lampre legeredményesebb versenyzője, 5 győzelemmel
Adriatica Ionica Race
Így nyert Viviani sprintet az Adriatica Ionicán
6 ÓRÁJA
„Se nem negatív, se nem pozitív. Olyan erős közepes. Nagyjából így lehetne értékelni ezt a szezont. Volt 17 győzelmünk, és rengeteg dobogós helyezésünk. Ha 7-8 alkalommal nem másodikak vagyunk, hanem győzünk, azt mondom ez a Lampre történetének egyik legerősebb szezonja volt. Amit sajnálok, hogy a nagy körversenyen nem győztünk. Pedig a Vueltán lett volna esélyünk” – mondta Bontempi. Ha visszapillantunk a mögöttünk hagyott idényre, pár „Lamprés” pillanat azért gyorsan beugorhat. Például a Scarponi-Niemec kettős remeklése a Giron, Ulissi idény végi triplázása (Milano-Torinót, Coppa Sabatinit és Giro dell’Emiliát nyert) vagy Pozzato Plouay győzelme.
„Ulissi nagyon jó szezont futott, és nem szabad elfelejteni, hogy még rettentő fiatal. Amióta itt van a Lampréban, évről évre fejlődik. Lassan már World Tour versenyeken is figyelni kell rá. Cunego? Tény, nem volt erős éve. De abban mindenki biztos lehet, hogy nem felejtett el versenyezni. Fontos, hogy már a következő szezon elején jó formában legyen és viszonylag hamar nyerni tudjon valamit. Ez hatalmas lökést adna neki. Ha minden rendben van Damianoval, rangos versenyen is tudna Top 10-ben zárni.” – nyilatkozta a Lampre sportigazgatója, aki a keret érintő változásokról is beszélt.
„Scarponi elment. Mi nagyon szerettük volna megtartani, de a költségvetésünk ezt nem tette lehetővé. Tehát nem arról volt szó, hogy lemondtunk róla. Rui Costa a Touron lehet főszereplő. Fekszik neki az útvonal, és azt korábban sem titkolta, hogy szeretne első számú ember lenni. Érkezett még Sacha Modolo, akinek köszönhetően a sprintekben leszünk - még a korábbinál is jobban - érdekeltek. Végül beszéljünk Jan Polancról. 1992-es születésű lengyel versenyző, és nagy tehetségnek tűnik. A jó megfigyelő hálózatunknak köszönhetőn csaptunk le rá” - mondta Bontempi.
Tizenhét győzelem. Megközelítés kérdése, hogy sok vagy kevés. Sagan egymaga 22-ig jutott, legjobb csapatként az Omega pedig 55-ig. A Lampre ugyanakkor kettővel megelőzte az Astanát, és 9-el az AG2R-t. Az év vége sikerült igazán erősre az olaszoknál: Ulissi októberben tíz nap alatt nyert három rangos versenyt. Azért jó, hogy jött Rui Costa...
A Lampre 2013-as győzelmei:

lam.jpg

Fotó: Eurosport

Kerékpár
Froome ott lesz a Touron, de nem első számú emberként
19 ÓRÁJA
Kerékpár
A félénk Pogacart a barátnője tanítgatja nyilatkozni
TEGNAP 08:54