Andy Schleck egyike volt azoknak a versenyzőknek, akik boldogan nyilatkoztak a 2014-es Tour de France prezentációját követően. A 28 éves luxemburgi versenyző véleménye szerint ideális lesz számára az útvonal, az 5 hegyi befutónak és az – egyetlen - 54 kilométeres egyéni időfutamnak köszönhetően. A fiatalabbik Schleck testvér (ne felejtsük el, Contador kizárása miatt ő a 2010-es sárga trikós!) töretlenül hisz az újrakezdésben, és biztos benne, hogy a jövő évi Touron már főszerepet fog játszani.

Andy-Schleck-659x440.jpg

Fotó: Eurosport

Andy Schleck idén nem sok versenyt fejezett be, de a Tour köztük volt: 20. lett összetettben
Volta ao Algarve
Volta ao Algarve: Összefoglaló az ötödik szakaszról
14 ÓRA
„A 2014-es útvonal, egy kicsit emlékeztet a három évvel ezelőtti Tourra. A 2010-es francia körön szintén volt macskaköves szakasz, akkor számomra minden kiválóan alakult. Szóval ezek miatt, nem izgulok” – mondta Andy Schleck, aki az idei évben 19 versenyen indult, de csak 8-at fejezett be.
„A napokban megkezdtem a felkészült a 2014-es idényre. Frank és én is hiszünk benne, hogy új fordulatot vesz a pályafutásunk. Gyakorlatilag elkezdjük a karrierünk második felét. A múltat már magam mögött hagytam, innentől kezdve csak előre tekintek. Bizakodó vagyok a Tourt illetően, az külön tetszik, hogy csak egy hosszú időfutam lesz. Pont, mint 2010-ben” – mondta Andy.
A következő szezonban a két Schleck testvért már a Trek csapatában láthatjuk versenyezni. Egyikőjük sincs túl könnyű időszakon, gondoljunk csak Andy „alkohol problémáira”, vagy a 2010-es Dauphinén elszenvedett emlékezetes sérülésére. Az 5 évvel idősebb Frank eltiltása júliusban járt le, de az idény hátralévő részére már nem kapott szerződést a RadioShack-től. Mindkettőjük soha köszönhet a Treknek, hisz kaptak egy új – valószínűleg utolsó - lehetőséget. Már csak rajtuk múlik, élnek-e vele.

Andy+Schleck+Liege+Bastogne+Liege+2013+Cycle+bzFu7EZgWB3l.jpg

Fotó: Eurosport

Andy Schleck röviden:
2007-ben fehér trikós volt a Giron, és második helyen zárt összetettben
2010-ben Tour de Francet nyert
2009 és 2011 között sorozatban háromszor volt dobogós a Touron
2011. július 21-én nyert utoljára szakaszt
Idén 75 versenynap alatt, 10.600 kilométert tekert
Giro d'Italia
Merlier nyerte a Giro első sprintjét, a magyarok rendben megjöttek
15 ÓRA
Giro d'Italia
Összefoglaló a Giro d'Italia 2. szakaszáról
15 ÓRA