Zajlik az élet a Lamprénál. Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a 2011-es Giro győztese Micheles Scarponi egy évre aláírt az Astanához, miközben Rui Costa jövő évi programja már most körvonalazódni látszik.

Lombardia_2013_Rui_Costa_i_VM_-_trikot_.jpg

Fotó: Eurosport

Néhány napja már sejteni lehetett, de mégis csak tegnap jelentették be hivatalosan: Michele Scarponi elhagyta a Lamprét, és a következő szezon végig aláírt az Astanához. Vincenzo Nibali csapata, így ismét egy kiváló versenyzővel/segítővel erősödött.
Giro d'Italia
"Szökés vagy gruppetto" - Dina Marci az első Girójára készül
6 ÓRA
Rui Costa megszerzésének köszönhetően, az olaszok nem élték meg katasztrófaként Scarponi távozását. Jövőre ugyanis náluk teker a világbajnok. A Movistartól távozó portugál versenyző a következő idényt februárban kezdi a Challange Mallorca elnevezésű versenyen, majd az algarvei körön áll rajthoz. Mivel Rui Costa a Tour de France-ra készül (a Lampréban első számú ember lesz) természetesen indul a Párizs-Nizzán és valamelyik Ardenneki klasszikuson. Utóbbi nem meglepetés, neki is szoknia kell a macskaköves szakaszokat. Az viszont már most biztos, hogy a friss világbajnokot nem láthatjuk a Vueltán, és a Milano-Sanremon sem.
Ez történt a Lamprénál:
Érkezett:Polanc (Radenska) Modolo (Bardiani) Bonifazio (Neo) Conti (Neo) R. Costa (Movistar) Valls (Vacansoleil) Oliveira (RadioShack) Xu (Champion System) Távozott:Petacchi (Omega) Malori (Movistar) Viganò (Caja Rural) Scarponi (Astana) A 2014-es keret:Anacona, Bonifazio, Bono, Cattaneo, Cimolai, Conti, R. Costa, Cunego, Dodi, Durasek, Favilli, Ferrari, Graziato, (M. Lloyd), Modolo, M. Mori, Niemiec, Oliveira, Palini, Pietropolli, Polanc, Pozzato, Max. Richeze, Serpa, Stortoni, (Ubeto), Ulissi, Valls, Wackermann, Xu
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
20 ÓRA
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
21 ÓRA