A szlovák versenyző csapata szezonnyitó sajtótájékoztatóján végre ismét legjobb, legviccesebb oldalát hozta, ez pedig ritkán jelent rosszat az idényre nézve. 


Mi szokott kiderülni a csapatok idénynyitó edzőtáborának elején kötelezően megtartott sajtónapokon? Általában semmi. Unalmas kérdések és sablonválaszok, legfeljebb a versenyzők programjáról tudunk meg valamivel többet. A dolgok azonban rögtön érdekesebbre fordulnak, ha az interjúalany Peter Sagan.
A szlovák versenyző a Bora hétvégén online tartott tájékoztatóján beszélgetett az újságírókkal, ahol még az olyan kőegyszerű kérdések, mint a "mi a legnagyobb motivációd idénre?", sem vették el a kedvét egy kis élcelődéstől.
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
12 ÓRÁJA
"A Milánó-Sanremo. Ezt akartátok hallani?" - érkezett a talányos válasz.  
Sagan a pontos programjáról ugyan az interjúban sokat nem árult el, más forrásokból azonban már kiderültek részletek. Ezek szerint a háromszoros világbajnok szinte lemásolná a 2020-ra tervezett programját, a klasszikusok után a Giro-Tour dupla és az olimpia (ezúttal országúton) is terítéken van.

Sagan-giro.jpg

Fotó: Eurosport

Az interjúban felmerült Sagan csapaton belüli helyzete is. Az újságírók a Bora egyre erősebb keretéről és összetett ambícióiról kérdezték az év végén lejáró szerződésű szlovákot, aki viszont egyáltalán nem tűnt úgy, hogy féltené a helyét a hierarchiában:
"Jó ez így. Minél több az erős srác, annál erősebb a csapat. Még mindig itt vagyok, én vagyok a legjobb.:)"
A válaszokból is egyértelműen látszik, hogy a motivációból nincs hiány Saganban. Az előző kettő, a megszokottnál kicsit gyengébb szezon után sokan féltették attól, hogy esetleg rövidesen megfontolja a visszavonulást is, erről azonban egyelőre szó sincs, ahogy azt csípősen az interjúban is egyértelművé tette 
"Most vagyok a legjobb éveimben. Ez egy nagyon rossz kérdés, hogy miért folytatnám a bringázást. A kerózással kezdtem, most pedig itt vagyok, mint kész termék:)".
Sagan sokszor bizonyította már, hogy nem lehet őt leírni. Bízzunk benne, hogy az új szezonban a kerékpáron is ennyire elemében lesz, mint a sajtótájékoztatókon, hiszen az rosszat a bringarajongók számára biztosan nem jelent. 
Velonews
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
12 ÓRÁJA
Giro d'Italia
Valter Attila 4. helyének krónikája: hősies küzdelem, drámai végjáték - összefoglaló
13 ÓRÁJA