Talán nem volt véletlen, hogy még október elején pont Peter Sagant és Joaquim Rodríguezt hívta meg Fernando Alonso egy maranelloi tesztvezetésre. Vagy azt is csak a két spanyol jó kapcsolatával magyaráznánk, hogy az idei Lombard körverseny győztese, az Abu Dhabi GP-re is ellátogatott (Samuel Sánchezzel együtt). A La Gazzetta dello Sport már a szupercsapat jelzőt használja, a két év múlva induló Alonso-csapatra.

6(72).jpg

Fotó: Eurosport

Joaquim Rodríguez, Peter Sagan és Samuel Sánchez egy csapatban? Nem lehetetlen. Fernando Alonso szerint legalábbis, biztosan nem. A Ferrari spanyol versenyzője, 2015-ben indítja el új kerékpáros csapatát, amely várhatóan – egy eddig még ismeretlen – szponzornak köszönhetően, igen komoly összegből gazdálkodhat. A nagy költségvetés pedig, igazi sztárok megszerzését teszi lehetővé.Gondoljunk csak bele: egy Rodríguez-Sagan kettősnek köszönhetően melyik verseny szervezői engednék meg maguknak azt a luxust, hogy nem hívják meg Alonso új csapatát?
Kerékpár
Ulissi nyerte a szlovén kör királyszakaszát
8 ÓRÁJA
És akkor Samuel Sánchezt (aki Contadorhoz hasonlóan, jó barátja a korábbi kétszeres Formula 1-es világbajnoknak) még nem is említettük. Peking olimpiai bajnokának az Euskatel megszűnése után továbbra sincs csapata, és erősen gondolkozik a visszavonuláson. Amennyiben a baszkok tényleg elindítanak egy kontinentális csapatot és Sánchez marad, egy átmeneti évet követően Alonso együttesében fejezhetné be a pályafutását.
Az idei világbajnokság ezüstérmesét már nehezebb lesz megszerezni, hisz Joaquim Rodrígueznek nyilván nagyon magas fizetése van a Katushánál. Annál az orosz csapatnál, ahol a hírek szerint nem érzi túl jól magát. Elég csak a korábbi World Tour liszensz körüli problémákra, és az ebből fakadó bizonytalan jövőképre gondolni. Sagan szerződése a következő idény végén jár le, és nyilván az összes jelentős csapat szeretné majd megszerezni. Könnyen elképzelhető, hogy épp Fernando Alonsoék lesznek képesek megadni neki, a közel 4 millió eurós fizetést.
Kerékpár
Négy ok, amiért az Ineos szerint Thomas megnyerheti az idei Tourt
15 ÓRÁJA
Tour of Slovenia
Aberasturi nyerte a sprintet a szlovén kör 3. szakaszán
TEGNAP 17:06