Kifejezetten kanyargós és trükkös befutó a Tirreno pénteki szakaszán, ennek ellenére összejött a sprint. 

Peter Sagan, aki a betegsége miatt öt napos kihagyásból - és épp ezért négy kiloval könnyebben - érkezett a verseny rajtjára, tegnap egy rossz pillanatban kapott defekt miatt nem tudott hajrázni. Most viszont rá jellemző módon, remekül helyezkedett. Ő volt az első, aki megindult a sprintben, de Viviani le tudta nyomni.

Az viszont látszik, hogy Sagan tényleg napról-napra egyre jobb, és hát tudjuk, hogy ő a jövő szombati Sanremóra hegyezi magát. Akárcsak a szezonban már négy győzelemnél (és egy ponttrikónál) járó Elia Viviani, aki Gilbert és Alaphilippe mellett, a Quick-Step másik kiemelt embere lesz az idény első klasszikusán.
"Volt egy tervünk a hajrára, de ez nem jött be, Elég kaotikus volt ugyanis a befutó" - mondta Viviani."Nem csak a sprinterek, hanem az összetett esélyesek is elől helyezkedtek, így nem volt könnyű felépíteni a vonatot. Asgreen 220 kilométert melózott értem, így nagy volt a felelősség a vállamon. A hajrában Richeze és Morkov figyelt rám, de idővel elhagytuk egymást, nagy szerencsémre viszont ott maradt velem Stybar. Az utolsó pár száz méteren csak Saganra figyeltem, ahogy ő indított, izomból mentem én is."
Tour de France
Lefevere: "Nagyon szomorú, hogy harmincévesen valaki nem képes megmondani az igazat"
38 PERCE
És ha már Sagan újra szóba került. Amit a befutó után csinált, azért az nagyon kemény volt...
Az összetett esélyesek együtt jöttek meg, vagyis Adam Yates gond nélkül megtartotta a kék trikót.

Holnap viszont nem lesz ennyire könnyű dolga, hisz újabb hosszú, és kifejezetten dombos szakasz vár a mezőnyre (ITT a szintrajz).  Élő közvetítés a Playeren, összefoglaló 21.30-tól az Eurosport 2-n!
Tour de France
Öt kritikus szakasz, ahol eldőlhet a 2021-es Tour
17 ÓRÁJA
Kerékpár
Cycling Show: Az Eolo Kometa drámai bemutatkozása a Giro d'Italián
EGY NAPJA