Primoz Roglic drámai körülmények között, 

két bukást követően

 vesztette el a Párizs-Nizzát az utolsó szakaszon. A szlovén versenyző mindkétszer lejtmenetben esett, először 25 kilométerrel a rajt után, másodszor pedig nagyjából ugyanennyivel a cél előtt. 


Elszakította a nadrágját, lehorzsolta a csípőjét, sőt, ahogy a verseny utáni interjúból kiderült, vállsérülést is szenvedett az utolsó napon.
"Hogy is mondjam? Ez nem az a szakasz volt, mint amit reméltünk. Több hibát is elkövettem, az első miatt kificamítottam a vállam, aztán jött a többi. Mindent beleadtam, de sajnos már nem tudtam utolérni az elöl lévőket. Kár érte, de most már a következő versenyekre koncentrálunk."
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
5 ÓRÁJA
Roglic az utolsó 15 km-re szinte teljesen egyedül maradt, miközben elöl a Bora és az Astana kőkemény tempót ment. Az összetett győzelmet végül a címvédő Maximilian Schachmann szerezte meg. 
A Jumbo sportigazgatója, Grischa Niermann szerint a szervezők nem látták Roglic második bukását, így a szlovén hátul ragadt a leszakadó versenyzőkkel és esélye sem volt, hogy átverekedje magát a csapatkocsikon és felérjen a többiekhez. 
Roglic kétszer bukott, az utolsó szakaszon veszítette el a Párizs-Nizzát | Eurosport
Primoz Roglic tavaly a Tourt, ma a Párizs-Nizzát veszítette el az utolsó napon. Pedig ezt a versenyt is végig uralta, az utolsó szakaszon azonban kétszer is elesett, így Maximilian Schachmanné lett a sárga trikó. Három szakaszgyőzelem, jelentős fölény, komoly szezonkezdet, de csak nem lett meg a sárga trikó.
"Az első bukás után még nem volt probléma, Primoz gyorsan felzárkózott. Másodszor ugyanarról a hegyről lefelé esett, az utolsó kanyarban. Ekkor a lánca is leesett, amit némi időbe telt visszatenni. Visszaült a kerékpárra, és pont elkapta a főmezőnyből leszakadókat. A szervezők nem látták az esetet, ami nagy kár, mert így a csapatkocsik miatt az üldözés szinte lehetetlenné vált."
Roglic mindent beleadott, amit csak tudott, bár elég hamar kiderült, hogy kilátástalan küzdelmet folytat.
"Megpróbáltam mindent kipréselni magamból, de a feladat meghaladta a képességeimet. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. Nyilván csalódottak vagyunk, de az élet nem áll meg, megyünk tovább előre."
A mezőny az első bukás után még bevárta Roglicot, a második után azonban mentek tovább az Astana és a Bora vezetésével.

000_94Y699.jpg

Fotó: Eurosport

"Korrektek voltak a többiek az első esés után" - mondta Niermann. "A második után viszont mentek tovább, de ilyen a kerékpár, ilyen az élet. Talán mi is ezt tettük volna a többiek helyében. Nem okolhatunk senkit, max csak magunkat, amiért nem tudtuk Primozt felvinni a főmezőnybe."
Roglic következő versenye az április 5-én kezdődő Baszk kör lesz. A programján valószínűleg a sérülései ellenére sem kell majd változtatni.
"Sokkal rosszabbul is járhattam volna, de szerintem egy héten belül jól leszek" - mondta Roglic. "Kemény kihívások várnak rám a következő hónapokban, de szerencsére a történtek ellenére egy csomó pozitívumot is magammal tudok vinni a versenyről. Azt legalább mutattam, hogy a forma rendben van."
Cyclingnews
Kerékpár
„A szíve egy hegyimenőé, a megindulása egy sprinteré” – Bini Girmay számára határ a csillagos ég
12 ÓRÁJA
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
TEGNAP - 17:30