Primoz Roglic talán némileg tudatosan, de ma elvesztette a sárga trikót. A Baszk kör csütörtöki napja után már Brandon McNulty (UAE Emirates) vezeti az összetettet. Ion Izagirre célfotóval nyerte a 4. szakaszt, egy másik baszk versenyző, Pello Bilbao előtt.
Lehet „támadni” vagy akár nem érteni Primoz Roglic mai versenyzését, de egy biztos: ő belülről pontosan érzi, hogy ki számára az igazi ellenfél. És az már szerdán is látszott, hogy Tadej Pogacartól tart a leginkább. Épp ezért könnyen elképzelhető, hogy a mai napot (pontosabban a szakasz végét) tudatosan engedte el, és adta át a trikót az UAE-nek illetve Brandon McNultynak. Így mostantól nem az ő csapatának kell vezetnie a folytatásban, ráadásul elnézve a vasárnapi szintrajzot, a szlovén versenyző joggal bízhat magában.
Ez akár így van, akár nem, Pogacar mindenesetre nem értette a Jumbo-Visma mai taktikáját.
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
7 ÓRÁJA
„Nem tudom mire gondoltak, de mi a megbeszéltek szerint jártunk el, és kiváló szakaszt zártunk” – mondta az UAE versenyzője, aki továbbra is 20 másodpercre van Roglictól.
A Baszk kör csütörtöki szakaszát Ion Izagirre nyerte célfotóval, az Astana versenyzője nagyjából negyed kerékkel verte Pello Bilbaót. Az Izagirre-fél hat fős csoport (ahol ott tekert a jumbós Vingegaard is), 49 másodperccel ért haza Roglic-ék előtt, így vette/vehette át a sárgát McNulty.

Baszk kör, 4. szakasz, befutó

„El tudom képzelni, hogy Roglic, aki a világ legerősebb versenyzője, tudta volna követni a támadásomat, de nem jött. Nem mondom, hogy haragszom miatt, és reklamálni sem fogok azért, hogy így alakult a szakasz. De ettől még kicsit meglepett az egész” – nyilatkozta az új sárga trikós.
Négy nap után az UAE Emirates-nél a trikó, Roglic 23 másodperc hátránnyal második. A szombati sorsdöntőnek tűnő hegyi befutós szakasz előtt ez nem vészes lemaradás, főleg annak fényében, amit eddig a Jumbo versenyzőjétől láttunk a hegyeken.
Pénteken jön a folytatás, 15.30-kor kezdünk az Eurosporton.
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
EGY NAPJA
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
TEGNAP 10:15