Primoz Roglic tavaly a Tourt, ma a Párizs-Nizzát veszítette el az utolsó napon. Pedig ezt a versenyt is végig uralta, az utolsó szakaszon azonban kétszer is elesett, így Maximilian Schachmanné lett a sárga trikó.

Három szakaszgyőzelem, jelentős fölény, komoly szezonkezdet, de csak nem lett meg a sárga trikó. Roglic kétszer is elesett a Párizs-Nizza utolsó szakaszán (az első után meg is várta a mezőny), így nem tudta megnyerni az összetettet. 
Maximilian Schachmanné lett sárga trikó, aki a zárónap előtt még majdnem 1 percre volt Roglictól. A szakaszt Magnus Cort (EF) nyerte, Roglic 3.08 hátránnyal jött meg, teljesen egyedül, hisz felzárkózás közben az összes csapattársát "elhasználta". Pedig huszonöttel a vége előtt egyszer már úgy tűnt, hogy sikerül elkapni a Bora vezette csoportot, de Roglic (akinek a hírek szerint az első bukásban kiment a válla) csak nem ért fel.
Kerékpár
Ez történt a Giro 5. szakaszán
9 ÓRA
Szokás szerint jött a nagy fordulat a Nizza utolsó napján, Schachmann megvédte a címét, amire azért nem sokan fogadtak volna a vasárnapi etap előtt. Roglic végül a 15.helyen, de három szakaszgyőzelemmel zárt, Schachmann mellett Vlasov és Ion Izagirre jött be a dobogóra.
Kerékpár
Összejött a sprint, Ewan nyerte a Giro 5.szakaszát
10 ÓRA
Tour de Hongrie
Boaro: Fiatal csapattal, de szakaszgyőzelemért jött az Astana Magyarországra
11 ÓRA