EFE

Quintana: Idén már nincs kifogás!

Quintana: Idén már nincs kifogás!
By Eurosport

The 13/03/2018 at 11:34Updated The 13/03/2018 at 11:56

Interjú Nairo Quintanával, aki szokásához híven, megint eltűnt egy picit.

Nairo Quintana megint eltűnt egy picit, de ez vele kapcsolatban már nem is nagy hír.

Viszont nemrég hosszan nyilatkozott a kolumbiai El Tiempónak, és (kivételesen) mondott érdekeseket. Szóba kerültek az idei célok, a kevesebb tavaszi versenynap, Landa, az UCI által bevezetett létszámcsökkentés, Froome és még az esetleges politikai pályafutás is.

A tavalyi évvel ellentétben Nairót most nem láthatjuk a Tirrenón, hisz a Kolumbiai kör óta otthon, a jól megszokott környezetben készül. A jövő héten rajtoló Katalán körön viszont Valverdéhez hasonlóan ott lesz, így hamarosan újra találkozhatunk vele.

Összeállt már az idei versenynaptárad?

Igen, az első fele biztos. Katalán és Baszk kör, aztán egy pavés egynapos, mert szoknom kell az ilyen versenyeket. De azt még nem tudom, hogy pontosan hol indulok.

Most teljes az összhang közted és csapat között? Nincsenek más-más céljaitok?

A keret erős, bár nyilván mindig lehetne újabb és újabb segítőket igazolni. Az összehang jó, szóval az alap adott. Tudjuk mit szeretnénk elérni, ezért dolgozunk.

Nairo Quintana, en el Tour de Francia 2017

Nairo Quintana, en el Tour de Francia 2017Getty Images

Mit szólsz ahhoz, hogy a Movistar elviszi a három legjobb versenyzőjét a Tourra?

Ez szerintem jó dolog, a taktikát illetően több fegyver lehet a kezünkben. Idén nincs kifogás, mindenkinek száz százalékos formában kell megérkeznie a rajtra.

Miért mész ilyen keveset tavasszal?

Itt most nem arról van szó, hogy Nairo nem motivált, egyszerűen csak mindent alárendel a Tour de France-nak. Így pedig válogatnom kell a versenyek között, és nem szabad túlhajtanom magam. Erős a keretünk, tud más is versenyt nyerni rajtam kívül.