Pogačar tehát kipróbál valami újat, életében először megcéloz egy háromhetes duplát.


A szlovén 2019-ben harmadik lett a Vueltán, a következő két évben behúzta a Tourt, az idén pedig rámegy mindkettőre egymás után.
Kerékpár
Pog, Rog és a majdnem mindent megnyerő van Aert – ők voltak az előző szezon legjobbjai
01/01/2022 17:00
Ami a tavaszt illeti, most először láthatjuk majd a Flandrián, ott lesz a Sanremón is, a Girót azonban megint kihagyja. Ez az egyetlen háromhetes, melyen még sohasem indult.
„Remélem, két nagy körön is elindulok az idén, a Touron és a Vueltán” – mondta Pogačar. „Persze sosem lehet tudni, mi történik szezon közben, de jelenleg ez a terv. A Vuelta volt az első háromhetesem, tele vagyok szép emlékekkel onnan, amiket szeretnék újra átélni.”
Bár még csak 23 éves, tavaly két monumentumot is behúzott, a Liége-t és a Lombardiát is. Mindössze három olyan kerékpáros van, akinek mind az ötöt sikerült megnyernie: Rik Van Looy, Eddy Merckx és Roger De Vlaeminck.
Pogačar számára a Flandria lesz a negyedik nagy klasszikus, ahol elindul. Azt mondja, rendkívül izgatott, ugyanakkor nem érzi magát esélyesnek, már csak azért sem, mert nem ő, hanem Matteo Trentin lesz a kapitány. Az ő célja inkább az, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a kockaköves részekről.
„A Flandria az egyik legnagyobb verseny, egy új kihívás a számomra. Mindenképpen fontos segítség lehet nekem a Tour szempontjából is. Most még nem feltétlenül az a célom, hogy monumentumokat nyerjek, de a jövőben szeretném behúzni mind az ötöt. A Roubaix-t valószínűleg nem a közeljövőben, de egy nap talán.”

Tadej Pogacar,

Fotó: Eurosport

Az Emirates erősített hegyimenő fronton, ugyanis George Bennett, João Almeida és Marc Soler is csatlakozott a csapathoz. Juan Ayuso pedig 2021 közepén érkezett.
„Nagyon örülök, hogy ők jöttek. Októberben már edzőtáboroztunk együtt, és most megint. Egyelőre nagyon elégedett vagyok, jó irányba tartunk. Egyre jobbak és jobbak leszünk.”
Pogačar szerint a még csak 19 éves, Baby Giro-győztes Ayuso már most egy rendkívül erős versenyző.
„Én úgy látom, hogy már most szupererős. Iszonyú motivált, és komoly célokat tűz ki maga elé. Ha lesz lehetősége az idén, biztos, meg fogja ragadni, és megmutatja, mennyire jó.”
Bár Mauro Vegni komoly nyomást gyakorolt rá, Pogačar úgy döntött, nem indul a Girón.
„Almeida viszont ott lesz, és akár meg is szerezheti a rózsaszínt.”

Tadej Pogacar

Fotó: Getty Images

A Tour címvédője Allen Peiper nyugdíjba vonulására is kitért. Peiper az elmúlt években az Emirates vezető sportigazgatója volt, és egészségügyi okokból vonult vissza.
„Annak örülök, hogy így több ideje lesz magára. Nagyon fontos része volt a csapatnak, hiányozni fog, de természetesen tartjuk majd a kapcsolatot.”
via cyclingweekly
Kerékpár
Aranypedál 2021 – Az év versenyzője
22/12/2021 16:52
Kerékpár
Szokatlan módszereinek köszönheti a sokoldalúságát az idén berobbant tehetség
11/12/2021 10:55