Amikor az első Tirrenóját nyerte, még Horner, Purito és Nocentini ellen küzdött az összetettért, a második győzelme alkalmával Froome-ot meg Contadort előzte meg. De mire lesz képes a már most szárnyaló fiatalok ellen? Hangolódjunk a ma rajtoló Tirreno-Adriaticóra a verseny korábbi kétszeres győztesével, Vincenzo Nibalival.


Pogacar, Bernal, a friss Strade Bianche-győztes van der Poel, a világbajnok Alaphilippe, Thomas, Yates, Almeida, Quintana, Pinot és az összetett reményekkel érkező Van Aert. Egészen kiváló a  mezőny a ma rajtoló Tirrenón. Ahol talán nincs ott a legnagyobb favoritok között a korábbi kétszeres (2012, 2013) győztes Vincenzo Nibali, de ettől még nem árt odafigyelni a véleményére. 
Alakul a forma a Tirreno előtt?
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
10 ÓRÁJA
Remélem. Szeretnék jót menni, de minden élesben derül ki. Ha jön az eredmény, akkor jön, ha nem, hát nem. Már fel vagyok készülve a kritikákra is.
Miért nem voltál ott a Strade Bianchén? 
Sokszor indultam, tényleg bejön, de nem egyszerű verseny. Sőt, kifejezetten igénybe veszi a szervezeted. Főleg, ha párszor el is esel.

tirreno13_st7_podium1.jpg

Fotó: Eurosport

De azért láttad van der Poelt?
Persze. Az utolsó hatvanasra kapcsoltam be a tv-t. Azt a végső megindulását el sem hittem. De még a végjátékban is volt egy olyan akciója, ami alapján lehetett érezni: itt másnak nem lehet esélye.
Ez a generáció tényleg nagyon más stílusban versenyez, mint ti?
Ha van der Poel-ról beszélünk, ott nem tudom megkerülni a genetika kérdését. A nagypapája és az édesapja is remek versenyző volt, ez biztosan számít. Nem szabályszerű a dolog, de erre a sportra azért valamilyen szinten születni kell. A Strade után egyébként több csapattársam mesélte, hogy őrült számokat hozott a nap végére. Ezért is mondom már régen, hogy fontosak a wattok, de nem a verseny közben. Sokkal inkább edzésen számítanak. Nézheted a számaidat, de ha támadás van a hajrában, azzal menni kell. Különben lemaradsz. Az ilyen srácok ellen, mint Mathiue és Wout, nem sokat ér a wattmérő.
Akkor tényleg jobb érzésből menni?
Láttuk mit csinált Pogacar a tavalyi Tour időfutamán. Nem használt wattmérőt, nem volt semmi a kerékpárján. Volt egy szuperkönnyű bicója, és egyszerűen csak széthajtotta magát. Tudjuk mi lett a vége...
56. Tirreno-Adriatico - Az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Tadej Pogačar, Egan Bernal
⭐⭐ João Almeida, Julian Alaphilippe, Jakob Fuglsang, Nairo Quintana
⭐ Geraint Thomas, Simon Yates, Mikel Landa, Pello Bilbao
☝ Wout Van Aert, Sergio Higuita, Rafal Majka, Vincenzo Nibali, Valentin Madusas, Giulio Ciccone, Rudy Molard, Patrick Konrad, Mac Soler, Quinn Simmons, Domenico Pozzovivo, Matteo Fabbro, Tim Wellens, Ilnur Zakarin
🗺️ Szakaszok / útvonal
🚴🏻 A rajtlista
📺 1. szakasz: Eurosport 2 - 13.30 (ismétlés: Eurosport 1 - 18.00) 
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
TEGNAP 16:57
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
TEGNAP 10:15