Amikor az első Tirrenóját nyerte, még Horner, Purito és Nocentini ellen küzdött az összetettért, a második győzelme alkalmával Froome-ot meg Contadort előzte meg. De mire lesz képes a már most szárnyaló fiatalok ellen? Hangolódjunk a ma rajtoló Tirreno-Adriaticóra a verseny korábbi kétszeres győztesével, Vincenzo Nibalival.


Pogacar, Bernal, a friss Strade Bianche-győztes van der Poel, a világbajnok Alaphilippe, Thomas, Yates, Almeida, Quintana, Pinot és az összetett reményekkel érkező Van Aert. Egészen kiváló a  mezőny a ma rajtoló Tirrenón. Ahol talán nincs ott a legnagyobb favoritok között a korábbi kétszeres (2012, 2013) győztes Vincenzo Nibali, de ettől még nem árt odafigyelni a véleményére. 
Alakul a forma a Tirreno előtt?
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
EGY NAPJA
Remélem. Szeretnék jót menni, de minden élesben derül ki. Ha jön az eredmény, akkor jön, ha nem, hát nem. Már fel vagyok készülve a kritikákra is.
Miért nem voltál ott a Strade Bianchén? 
Sokszor indultam, tényleg bejön, de nem egyszerű verseny. Sőt, kifejezetten igénybe veszi a szervezeted. Főleg, ha párszor el is esel.

tirreno13_st7_podium1.jpg

Fotó: Eurosport

De azért láttad van der Poelt?
Persze. Az utolsó hatvanasra kapcsoltam be a tv-t. Azt a végső megindulását el sem hittem. De még a végjátékban is volt egy olyan akciója, ami alapján lehetett érezni: itt másnak nem lehet esélye.
Ez a generáció tényleg nagyon más stílusban versenyez, mint ti?
Ha van der Poel-ról beszélünk, ott nem tudom megkerülni a genetika kérdését. A nagypapája és az édesapja is remek versenyző volt, ez biztosan számít. Nem szabályszerű a dolog, de erre a sportra azért valamilyen szinten születni kell. A Strade után egyébként több csapattársam mesélte, hogy őrült számokat hozott a nap végére. Ezért is mondom már régen, hogy fontosak a wattok, de nem a verseny közben. Sokkal inkább edzésen számítanak. Nézheted a számaidat, de ha támadás van a hajrában, azzal menni kell. Különben lemaradsz. Az ilyen srácok ellen, mint Mathiue és Wout, nem sokat ér a wattmérő.
Akkor tényleg jobb érzésből menni?
Láttuk mit csinált Pogacar a tavalyi Tour időfutamán. Nem használt wattmérőt, nem volt semmi a kerékpárján. Volt egy szuperkönnyű bicója, és egyszerűen csak széthajtotta magát. Tudjuk mi lett a vége...
56. Tirreno-Adriatico - Az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Tadej Pogačar, Egan Bernal
⭐⭐ João Almeida, Julian Alaphilippe, Jakob Fuglsang, Nairo Quintana
⭐ Geraint Thomas, Simon Yates, Mikel Landa, Pello Bilbao
☝ Wout Van Aert, Sergio Higuita, Rafal Majka, Vincenzo Nibali, Valentin Madusas, Giulio Ciccone, Rudy Molard, Patrick Konrad, Mac Soler, Quinn Simmons, Domenico Pozzovivo, Matteo Fabbro, Tim Wellens, Ilnur Zakarin
🗺️ Szakaszok / útvonal
🚴🏻 A rajtlista
📺 1. szakasz: Eurosport 2 - 13.30 (ismétlés: Eurosport 1 - 18.00) 
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
TEGNAP - 11:17
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18