Bár a kerékpársportban biztos nem létezik, ha semmi váratlan nem történik, Valter Attila ott lesz a május 8-án rajtoló Giro d’Italián. Thibaut Pinot esetében ez már messze nem ilyen egyértelmű, hisz amennyiben a makacs hátfájdalmak az Alps-on is nehezíteni fogják a francia versenyző életét, könnyen lehet, hogy lemondja a részvételt. Mint mondja, nem szeretne változtatni az előzetes tervein, a Tourra pedig idén még nem térne vissza. De csak akkor vállalja be az olasz kört, ha tényleg 100%-os formában lesz.

Hogy van a hátad, egy hónappal a Tirreno után?
Egész jól. Edzések közben és után nem fáj, szóval optimista vagyok. De az igazi válaszokat úgyis majd élesben kapom meg. Minden az Alps-on fog kiderülni. Ilyen szempontból egy edzés nem tudja helyettesíteni a folyamatos stresszhelyzetet és a verseny adta terhelést.
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
8 ÓRÁJA
Mit csináltál otthon a legutóbbi versenyed óta?
Elkaptam egy jó kis bronchitist, az eléggé kiütött, szóval volt időm kipihenni magam. Jártam masszázsra és oszteopatához, illetve egy picit változtattunk az üléspozíciómon, hogy kevésbé terheljem a hátizmaimat. Tudjuk mi a gond, dolgozunk a megoldáson. De biztos időre és türelemre lesz szükségem a teljes gyógyuláshoz.
A Girót illetően számít az, mit láthatunk tőled az Alps-on?
A Giro lenne a fő versenyem, de csak akkor fogok indulni, ha 100%-os leszek. A 95% nem elég, nem akarom még egyszer átélni mindazt, amit a legutóbbi Touron.

Thibaut Pinot

Fotó: AFP

Ha nem jönne össze a Giro, van más terv a fejedben?
Remélem összejön, és maradunk az előzetes terveknél. Valaminek történnie kell, mert nem akarok 2-3 hónapig csak edzeni. De a Tourra nem megyek, ez 99%. Nem akarom felborítani a többiek és a csapat előzetesen kitalált programját. Nyilván szívesen visszatérnék, de ez nem idén lesz.
Akkor a történtek fényében, számodra mi a fő cél ebben a szezonban?
A legnagyobb győzelem az lenne, ha eltűnne már ez a hátfájdalom. Soha nem volt ilyen makacs sérülésem, és kezdek türelmetlen lenni. Jó lenne már élvezni a hegyeket és harcban lenni az összetettért.
Forrás: L'Equipe
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
TEGNAP - 13:03
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
TEGNAP - 11:17