Mindkét magyar versenyző befejezte a tegnapi Starde Bianchét, igaz Peák Barna hivatalosan limitidőn túl ért célba. De célba ért, és elnézve a végeredményen szereplő sok DNF-et, ez sem kis teljesítmény.


Főleg annak fényében, hogy Barna saját elmondása szerint a rajttól kezdve nyélen ment, és segítette a csapattársait, vagyis nem kevés energiát tett bele a verseny elejébe. A Team BikeExchange versenyzője 30.52 hátránnyal jött meg, limitidőn túl, de letekerte pályafutása első Stradéját, amiért természetesen hatalmas gratuláció jár neki.
Peák Barna egyébként negyedszer állhatott rajthoz egy ilyen rangos egynaposon, hisz az előző idényben a Gent-Wevelgemen, a Liégen és a Flèche Wallonne-on is ott volt.
Kerékpár
Vas Blanka: „Egy dobogónak tudnék örülni”
4 ÓRÁJA

Evyi3hiXcAAxPqI (1).jpg

Fotó: Eurosport

Fetter Erik a legjobb Eolo-Kometa versenyzőként, 18.27 hátránnyal jött meg tegnap, de neki sem volt unalmas versenye. Előbb egy nyeregtörés, majd nem sokkal a cél előtt egy komoly görcs hátráltatta. 
"Vagy tíz percig feküdtem az 1 kilométeres kapu alatt, Basso és Zanatta jött nekem segíteni." Erik még a hajrában is a Sivakov, Tratnik, Gesink-féle sorral tekert (ők végül bő 13 percet kaptak), szóval ahogy az Eolo-Kometa versenyzője fogalmazott: 
"Ez bizony lehetett volna jobb is. Elsőre azért nem rossz, de legalább tudom majd mi kell jövőre:)"

Strade-Bianche-2-PhotoGomezSport-1024x681.jpg

Fotó: Eurosport

Viszont figyelembe véve az a tényt, hogy ez volt Erik első World Tour versenye, ez az eredmény is egészen kiváló. Mindkét magyar versenyzőnek gratulálunk, tényleg nagyot mentek szombaton.
Barna nem pihen, ma már (Kusztor Petihez hasonlóan) a GP Larcianón áll rajthoz, Fetter Erikért pedig legközelebb a hónap végén, a Settimana Internazionale Coppi e Bartalin szurkolhatunk.
Kerékpár
Philippe Gilbert búcsúzik: „A virágokat a dobogón adjátok ide, ne a rajtnál, köszi!”
10 ÓRÁJA
Kerékpár
Karbonsemlegesség karbonvázon?
TEGNAP 15:27