Hegyi szakasszal és Primož

 Rogli

č

 újabb sikerével folytatódott a Párizs-Nizza. A szlovén így egyre meggyőzőbb előnnyel vezet összetettben Maximilian Schachmann előtt. 

Pénteken az idei kiírás leghosszabb, több kategorizált emelkedővel is tarkított szakaszát teljesítette a mezőny. A nap java részében egy hat-, majd négyfős szökevénycsoport haladt elöl, általában két-háromperces előnnyel, akik közül a hegyi trikóra pályázó Anthony Perez gyűjtögette szorgosan a pontokat. Volt bukás is, és többen fel is adták a versenyt. Nem tudta folytatni az a Brandon McNulty, aki a harmadik helyen állt összetettben és vezette a fiatalok versenyét, és könyökrepedés miatt feladta a versenyt Tony Martin, a Jumbo egyik legfontosabb motorja is.
Az utolsó 40 kilométeren rákapcsolt a mezőny, és komolyan üldözőbe vette a szökevényeket. Kenny Elissonde bírta a legtovább, akinek még arra is volt ereje, hogy egy ideig tapadjon a mezőnyből nagyot indító Jonas Rutsch-ra. A német hatalmasat ment, de az utolsó, másfél kilométer hosszú emelkedőn utolérték őt. A végén Guillaume Martin indított, Roglic pedig reagált, átvette a támadást és megnyerte a szakaszt Laporte és Matthews előtt. A szlovén a jóváírásnak köszönhetően már 41 másodperccel vezet összetettben a címvédő Schachmann előtt. 
Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
6 ÓRÁJA
Holnap jön a verseny királyszakasza, ami még akkor is igaz, ha a szervezők a járványt érintő korlátozások miatt rövidítettek rajta. 119 km vár majd a mezőnyre, négy kategorizált emelkedővel és hegyi befutóval. 
Kivételesen 13.20-kor kezdünk az Eurosport 2-n. 
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
27/11/2022 - 13:03