Hiába vitték a második szakaszt izgalmasnak ígérkező utakra a szervezők, az oldalszél ezúttal nem fújt be, így egy nagyrészt nyugis nap végén Cees Bol nyerte az újabb mezőnyhajrát. 


Megszokhattuk már, hogy a Párizs-Nizza szervezői a verseny korai szakaszain megpróbálkoznak úgy alakítani a verseny útvonalát, hogy a sík etapokat oldalszél tegye érdekesebbé. Ez volt a cél a hétfői, második etapon is, ahol a két éve már nagyon izgalmas napot hozó környéken járt a mezőny. A szél azonban ma nem volt elég erős ahhoz, hogy komoly gondot okozzon, így néhány kisebb támadást leszámítva a versenyzők nyugodtan és könnyed tempóban teljesítették a szakaszt.
A végén jöhettek ismét a sprinterek, a technikás befutónál a Trek csinált tökéletes felvezetést, de végül a tegnap nagyon eltűnő Cees Bol volt a legerősebb, így övé lett a szakasz. A holland sprinter a DSM első győzelmét szerezte idén. Az összetett vezetését a szakasz közben szerzett jóváírásoknak köszönhetően Michael Matthews vette át.   
Kerékpár
Greipel, Aru, Tony Martin és a többi visszavonuló: mi lesz veletek?
12 ÓRÁJA
Holnap már az összetett szempontjából egy fontosabb nap következik, Gienben egy 14,4 kilométeres, jórészt sík időfutam vár majd a versenyzőkre. A közvetítésünk 14.15-kor kezdődik az Eurosport 1-en, Roglic 15.09-kor rajtol, az utolsó versenyző (Michael Matthews) pedig 15.45-kor kezd.
Kerékpár
"Hátsókeréken tekert fel az első szembejövő hegyre" – mesélte Vas Blanka korábbi edzője
TEGNAP 07:59
Kerékpár
Lóháton akart a legjobb lenni, de egy kerékpár nyergében érett klasszissá
22/10/2021 09:45