Stefan Bissegger nyerte a Párizs-Nizza harmadik szakaszát, az egyéni időfutamot. Borzasztó szoros volt a verseny az első két helyen, hisz a svájci mindössze nyolc tizeddel verte Rémi Cavagnát. De jót ment Primo

ž

 Rogli

č 

is, ő áll a legjobban az összetett menők közül. 


Egy 14,4 kilométer hosszú, szinte teljesen sík egyenkénti várt ma a mezőnyre. A versenyzők Gien városában tettek meg némi túlzással egy kört. Azért, hogy ne legyen olyan egyszerű, az elején és a végén is meg kellett mászniuk egy kisebb falat.
Ahogy az várható volt, részben külön verseny folyt a szakaszgyőzelemért, részben pedig az összetett esélyesek meccseltek azért, hogy jó pozícióba kerüljenek a hegyek előtt. Először a műfaj egyik legjobbja, Rohan Dennis ment egy nagyot, majd jött Kragh Andersen és két másodperccel átvette a vezetést. 
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
10 ÓRÁJA
Aztán az összetettre hajtó Primož Roglič meghúzta a végét és ideiglenesen az élre állt. Őt a francia időfutambajnok Rémi Cavagna követte az első helyen, egészen addig, amíg a fiatal svájci, Stefan Bissegger mindössze nyolc tizeddel (!) le nem nyomta őt. Az EF versenyzője ezzel a szakaszgyőzelem mellé a sárga trikót is átvette a hatalmasat küzdő Michael Matthewstól.
Az összetett menők közül Roglic áll a legjobban, hat másodperc hátránnyal a harmadik helyen. Hozzá képest Brandon McNulty 3, Steven Kruijswijk 14, a címvédő Maximilian Schachmann pedig 16 másodperc lemaradással várja a folytatást.
Holnap jön az első hegyi szakasz, pontosabban inkább amolyan dimbes-dombos, tele rövid, meredek emelkedőkkel. Közvetítésünk 14.15-kor kezdődik az Eurosporton.
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
11 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57