Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Néha a versenyek választanak ki minket” - Pedersen a Roubaix-n nyerni akar, nem hülyeséget csinálni

Gecsei Dina

Frissítve 06/04/2024 - 16:28 GMT+2

A Lidl-Trek dán versenyzője, a 2019-es országúti világbajnok Mads Pedersen úgy gondolja, ha a nagy klasszikusokról van szó, a legnagyobb eséllyel a Paris-Roubiax-t tudná megnyerni.

Van der Poel sem verhetetlen, Pedersené a Gent-Wevelgem

Ismerve az Észak Poklát, nem csoda, hogy vannak versenyzők, akik számára a csúszós kockakövek, a sár vagy a por nem épp a legideálisabb terep, de akadnak azért olyanok is, akik egészen máshogy tekintenek erre a nem mindennapi kihívásra.
Mads Pedersen az utóbbiak közé tartozik, számára messze nem a pokol a Roubaix, sokkal inkább tartja a versenyt a klasszikusok királynőjének.
„Sokszor beszéltem már erről, most is ezt tudom mondani, nekem a Roubaix egyértelműen jobban fekszik, mint mondjuk a Flandria” – mondta Pedersen két nappal a verseny 121. kiadása előtt. A dán élete legjobb formájában van, és cseppet sem zavarja, hogy a nevét a legnagyobb esélyesek között emlegetik.
„Nem arról van szó, hogy a Roubaix valami extra jelentőséggel bírna a számomra, de ez az a verseny a nagy klasszikusok között, ahol a legnagyobb esélyem van a győzelemre” – vallja Pedersen. „A Milano-Sanremo nehéz az olyan típusú versenyzőknek, mint én, mert nagyon sokáig lassú az elején, aztán egy órán át teljes gázzal megy, ezt nem annyira szeretem. A Flandrián rengeteg az emelkedő, ott jó eredményt tudok hozni, de azért kevésbé fekszik nekem. És aztán jön a Roubaix.”
picture

Mads Pedersen

Fotó: AFP

„Van, hogy nem mi választjuk ki a versenyeket, amiket szeretünk, hanem a versenyek választanak minket, és a Roubaix illik hozzám a legjobban. Szerencsére olyan felépítésem van, hogy jól tudok menni a kockaköveken, de majd meglátjuk, ez most elég-e ahhoz, hogy nyerni tudjak” – tette hozzá Pedersen.
Két héttel ezelőtt a 28 éves Pedersen 2020 után másodszor is megnyerte a Gent-Wevelgemet, miután lesprintelte Mathieu van der Poelt a végén. Az viszont kőkemény feladat lesz, hogy ismét le tudja győzni a regnáló világbajnokot a vasárnap, de az Alpecin-Deceuninck másik nagy esélyesétől, Jasper Philipsentől is tart.
„Nem akkora titok, hogy Philipsent nehéz legyőzni a sprintben” – ismeri el Pedersen. „Természetesen jobban szeretném, ha ő nem lenne ott a végén, ha egy kiscsoportos sprintre kerül sor a velodromban, de most az igazából tök mindegy, hogy ezt vagy azt szeretném, csak ilyesmi lenne az álomforgatókönyvem.
Baszki, nem, az én álomforgatókönyvem az lenne, ha egyedül érkeznék meg egy kétperces előnnyel, és akkor még az is beleférne, ha 20 kilométerrel a vége előtt defektet kapnék, de nyilván ez nem fog megtörténni.
„Nehéz megmondani, hogy pontosan mi lenne a legjobb forgatókönyv, de egy kiscsoportos sprinttel elégedett lennék a célban, de ha Philipsen is ott lesz, akkor azért inkább egyedül jutnék el odáig” – árulta el Pedersen.
A múlt heti Flandrián sokan kritizálták Pedersent, amiért több mint 30 kilométeren keresztül elöl maradt, és kifárasztotta magát a verseny végére. Még akkor, a verseny végén ő is „hülyeségnek” nevezte a taktikáját, és elismerte, hogy nem a valaha volt legokosabb versenyét futotta.
Azt mondja, ő egy olyan bringás, aki mindig ösztönből megy, de nem fogja még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát, mint a Flandrián.
„A Flandrián most már nem tudok változtatni, csak tanulhatok a hibáimból. A döntések a verseny alatt születnek, az egy másik verseny volt, de az tuti, hogy nem tervezek semmi ilyesmit Roubaix-ban.
A fő cél az lesz, hogy az elsők között érjek be a velodromba a végén, harcoljak a győzelemért, és ne indítsam el túl korán a sprintet. Tudom, hogy nehéz lesz, a végén kell villantani, és szerencsésnek is kell lennem, hogy nem lesz defektem vagy bármi más gondom a bringámmal. Ezen a versenyen kell az álmokat szövögetni” – mondta.
Forrás: Rouleur

A 121. Paris-Roubaix-t április 7-én, vasárnap rendezik, a rajt 11:10-kor lesz, a közvetítésünk pedig már 10:30-kor elkezdődik az Eurosporton. Ha esetleg nem tudtad élőben nézni a versenyt, mindent visszanézhetsz az eurosport.hu-n illetve az Eurosport applikációban, az első tv-s ismétlés pedig 18:45-kor kezdődik az Eurosport 1-en.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés