Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Ineos titkai: van Baarle döbbenetes megérzése, a volt katona és a csapatbusz dj-je

Nagy Benjámin

Frissítve 26/04/2022 - 20:35 GMT+2

Laurens De Plus szerint olyan a hangulat, mint a Quick-Stepnél volt 2017 tavaszán, így az sem véletlen, hogy a Paris-Roubaix győzelmet egy óriási bulival ünnepelték meg. A Pluske becenévre hallgató belga versenyző Dave Brailsford üzeneteiről, a csapaton belüli változásokról, a jelenről és a közeljövőről is beszélt egy meglepően őszinte interjúban.

Laurens De Plus - Ineos Grenadiers

Fotó: AFP

Lehetett látni néhány fotót a Sint-Martens-Latemben tartott buliról. Sajnálod, hogy nem voltál ott? - Ott voltam, eskü.
Kíváncsivá tettél.
- A Brabantse Pijl után sok szerencsét kívántam azoknak a csapattársaknak, akikről tudtam, hogy ott lesznek a Roubaix-n. Azt mondtam, valószínűleg el fog telni kis idő, mire újra látom őket. Dylan van Baarle azonban hallani sem akart erről, és szó szerint ezt a kérdést tette fel: "Ha én nyerek, eljössz vasárnap ünnepelni?". Félig nevetve igent mondtam, de biztos voltam abban, hogy még ha nyerni is fog, biztosan elfelejti az ígéretemet. Nem felejtette el. Már egy órával a rajt előtt üzent nekem: "Este találkozunk.” Aztán tényleg nyert, és nem volt más választásom, be kellett tartanom az ígéretemet. Úgyhogy ott voltam a szállodában, de csak egy pohár bort ittam, mert sűrű időszak következik... a többiek viszont nagy bulit csaptak.
Mit lehet inni egy Roubaix-győzelem után?
- Finom vörösbort. Fantasztikus érzés volt. Dave Brailsford a beszédében azt mondta, hogy a Paris-Roubaix egy olyan verseny, ami a világon mindenhol, így Amerikában is ismert. Aztán hozzátette, hogy 13 évet dolgoztak a Roubaix-sikerért, ez állt a bakancslista élén. Tehát az őrjöngő Brailsfordról készült fotók magukért beszélnek. (nevet)

Nem bánod, hogy nem indultál a Roubaix-n?
- De, valahol igen. Felajánlották a lehetőséget, de nemet mondtam. Aztán két nap gondolkodás után mégis igent mondtam, de addigra már Cameron Wurf elfoglalta a helyet, úgyhogy én csak tartalék lettem.
A Quick-Stepnél és a Jumbo-Vismánál is tekertél korábban. Össze lehet hasonlítani az Ineos légkörét a két említett sztárcsapatéval?
- A mostani hangulat 2017-es Quick-Stepes tavaszra emlékeztet. Akkor három hét alatt megnyertük a Dwars door Vlaanderent, a De Panne-t, a Flandriát, a Scheldeprijst és az Amstelt. Most hasonló lendületet kapott az Ineos, hiszen Kwiatkowski megnyerte az Amstelt, pár nappal később Sheffield a Brabantse Pijlt, és utána Dylan a Roubaix-t. Együtt vagyunk, és ez teremtette meg a hatást.
A közös munka lenne a titok?
- Nagyon koncentrálunk a csapatszellemre. A télen kineveztek egy erre szakosodott edzőt, Martin Johnsont, egy volt katonát, akit sokan ismernek az Egyesült Királyságban. Többek között motivációs előadásokat és mélyebb beszélgetéseket tartott. A cél az volt, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, és ez bevált, hiszen mindenki tűzbe megy a másikért.
picture

Laurens De Plus

Fotó: AFP

Új szelek fújnak a csapatnál? Tom Pidcock és Ben Turner 22, Ben Tulett és Magnus Sheffield pedig 20 éves, de nagyon jól versenyeznek.
- Kwiatkowski meg 31 évesen nyert Amstelt, és Geraint Thomasban, valamint Richie Porte-ban is hiszünk. De az igaz, hogy az idősebb generációnak jól jön a fiatalok lendülete. Jó a kémia, amiben az is segít, hogy a csapatbuszban még mindig Kwiatkowski az ügyeletes dj. A Tomorrowland zenéiből készített mixeihez pedig senki nem mer hozzányúlni!
Mi a szereped a csapatban, hogy állsz jelenleg?
- Jó úton haladok, hogy elérjem a célomat, azaz stabilizáljam a helyem a legerősebb sorban. Három kilóval vagyok könnyebb, mint február elején, és ezt megérzi az ember, különösen az emelkedőkön. Lépésről lépésre szeretnék visszatérni a versenysúlyomhoz, de nem sietek, fokozatosan haladok.
Speciális diétán vagy?
- Táplálkozási ütemterv szerint dolgozom, de ez a csapat minden versenyzőjére igaz. Igyekszem nem fogyni a versenyek alatt, ilyenkor fontos, hogy elegendő szénhidrátot vigyek be. Otthon is próbálok odafigyelni, mert az elv egyszerű: ami bemegy, annak kevesebbnek kell lennie, mint ami kimegy. Remélem, júniusra újabb kilótól szabadulok meg. Ha ez sikerül, akkor azt hiszem, szép nyár vár rám.
A Tourra gondolsz?
- Jelenleg nem vagyok benne a bő keretben sem, de a stáb megnézi azokat a versenyzőket, akik közvetlenül a Tour előtt jó formát mutatnak. Szóval soha ne mondd, hogy soha, mondjuk nem lenne bölcs dolog, ha beleringatnám magam ebbe az álomba. Úgyhogy elsősorban a Vuelta lebeg a szemem előtt.
picture

Laurens De Plus

Fotó: AFP

És addig?
- Fejlődés, fejlődés, fejlődés. A Brabantse Pijl jól sikerült, Brailsford küldött is utána egy üzenetet: „Szép munka.” Jó érzés volt, hogy végre mutattam valamit, ráadásul az egyik kockaköves szektorban Oliver Naesent is otthagytam. Ezt kaptam válaszul tőle: akkor vagy mélyponton a karrieredben, ha Pluske otthagy téged a kockakövön. (nevet)
Forrás: hln.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés