Várható volt, hogy nem múlik el nyomtalanul a világbajnoki csalódás, de Wout van Aert olyan helyről kapott támadást és éles kritikát, amire talán ő sem számított. Pár nappal a belga arany nélkül befejeződött vb-t követően, pont Remco Evenepoel szólalt meg, számára nem egyértelmű taktikáról, és elszalasztott világbajnoki címről nyilatkozott.

"Szerintem a szövetségi kapitány egyértelműen elmondta mi a taktikánk, mindenki tisztában volt a feladatával, és az összes kerettag tudta, mit kell tennie. Ezért nem is nagyon értem, hogy Remco milyen zavaros taktikára utalt. A kezdés előtt ő is egyetértett mindennel, sőt, már hetekkel korábban arról beszélt, hogy szívesen jön segíteni. Ehhez képest a tv-ben teljesen másról nyilatkozott, ez egy 180 fokos fordulat a részéről. Abban a műsorban többet beszélt a taktikáról, mint a vb-t megelőző csapatértekezleten.”
A világbajnokság már a múlt, holnap itt a Roubaix, amire – főleg egy csalódást keltő eredmény után – azért nem nehéz felpörögni.
Kerékpár
Inkább Vuelta, mint egy újabb Giro – alakul Evenepoel 2022-es programja
20/10/2021 08:56
“Ha egy kisebb versenyünk lenne, nem biztos, hogy sikerülne a ráhangolódás, de már hétfő reggel csak ez a nap járt a fejemben. Sajnálom a vb-t, nyilván nagyon fáj, de nem vártam Remcotól ilyen nyilatkozatot. Ezt az egészet meg kell majd beszélnünk, mert az hiszem a következő években néhány alkalommal még összefutunk a válogatottban.”
https://i.eurosport.com/2021/10/02/3230080.jpg
A vasárnapi Roubaix-n nem találkoznak, de Evenepoel nélkül is lesz elég gondja van Aertnak. Hisz nagyon úgy tűnik, hogy 2002 után ismét kifejezetten rossz időben rendezik meg az év egyik legjobban várt egynaposát.
“Nem tartozom azok közé, akik egy esős Roubaix-ban reménykednek. Ha esik, még veszélyesebbé válik a verseny. Láttam a pályabejáráson milyenek ezek az utak, tele vannak kátyúkkal, ráadásul az autók is felhordják rá pluszban a sarat. A Roubaix-nak nincs szüksége erre a plusz nehézségre, így is elég nagy a stressz a mezőnyben.”
via HLN.be
Kerékpár
Vas Blanka, országúti sztárok és brutális küzdelem – Öt ok, amiért nézned kell cyclo-crosst!
15/10/2021 15:24
Lombard körverseny
A hulló falevelek klasszikusa, ami felett a kerékpárosok védőszentje őrködik
08/10/2021 09:32