A sokak által az év versenyének tartott Roubaix-t már tavaly sem tudták megrendezni az eredeti, áprilisi időpontban, de a koronavírus-járvány miatt végül az októberre csúsztatott verseny is elmaradt. Ma délután hivatalossá vált, hogy április 11-én megint nem lehet megrendezni a kockaköveiről híressé vált egynapost, az ASO mai közleménye szerint október 3.-ára halasztották a versenyt (és valószínűleg egy nappal korábban lesz az első alkalommal megrendezésre kerülő női Roubaix).

„Az UCI számára kiemelten fontos, hogy 2021-ben a szurkolók ne maradjanak Paris-Roubaix nélkül, ezért is vagyunk némileg elégedettek azzal, hogy legalább sikerült találnunk egy új, októberi dátumot. A Roubaix a sportág történetének szerves része, ráadásul már női versenyt is rendeztek volna, így mindennél fontosabb volt szánunkra, hogy maradjon remény, és legyen egy új időpontunk” – mondta David Lappartient, az UCI elnöke.
Április 11-én tehát nem lesz Roubaix, lesz viszont most vasárnap Flandriai kör, amit az elejétől a végéig élőben közvetítünk az Eurosporton!
Paris - Roubaix
A Roubaix közepén ivott egy sört, aztán visszavonult a mezőny különce
17/10/2021 - 10:04

Paris-Roubaix

Fotó: Getty Images

Paris - Roubaix
Nem azért kell két Paris-Roubaix, hogy a feministák végre befogják a szájukat
16/10/2021 - 16:50
Paris - Roubaix
A Roubaix meglepetésemberéről a többiek azonnal tudták, hogy nem teljesen normális
12/10/2021 - 14:30