A sokak által az év versenyének tartott Roubaix-t már tavaly sem tudták megrendezni az eredeti, áprilisi időpontban, de a koronavírus-járvány miatt végül az októberre csúsztatott verseny is elmaradt. Ma délután hivatalossá vált, hogy április 11-én megint nem lehet megrendezni a kockaköveiről híressé vált egynapost, az ASO mai közleménye szerint október 3.-ára halasztották a versenyt (és valószínűleg egy nappal korábban lesz az első alkalommal megrendezésre kerülő női Roubaix).

„Az UCI számára kiemelten fontos, hogy 2021-ben a szurkolók ne maradjanak Paris-Roubaix nélkül, ezért is vagyunk némileg elégedettek azzal, hogy legalább sikerült találnunk egy új, októberi dátumot. A Roubaix a sportág történetének szerves része, ráadásul már női versenyt is rendeztek volna, így mindennél fontosabb volt szánunkra, hogy maradjon remény, és legyen egy új időpontunk” – mondta David Lappartient, az UCI elnöke.
Április 11-én tehát nem lesz Roubaix, lesz viszont most vasárnap Flandriai kör, amit az elejétől a végéig élőben közvetítünk az Eurosporton!
Giro d'Italia
Akárcsak tavaly, Ganna megint óriási időfutamot ment – ez történt a Giro 1. szakaszán
9 ÓRA

Paris-Roubaix

Fotó: Getty Images

Giro d'Italia
Összefoglaló a Giro d'Italia első szakaszáról
9 ÓRA
Giro d'Italia
Ganna nyerte a Giro első időfutamát
10 ÓRA