A sokak által az év versenyének tartott Roubaix-t már tavaly sem tudták megrendezni az eredeti, áprilisi időpontban, de a koronavírus-járvány miatt végül az októberre csúsztatott verseny is elmaradt. Ma délután hivatalossá vált, hogy április 11-én megint nem lehet megrendezni a kockaköveiről híressé vált egynapost, az ASO mai közleménye szerint október 3.-ára halasztották a versenyt (és valószínűleg egy nappal korábban lesz az első alkalommal megrendezésre kerülő női Roubaix).

„Az UCI számára kiemelten fontos, hogy 2021-ben a szurkolók ne maradjanak Paris-Roubaix nélkül, ezért is vagyunk némileg elégedettek azzal, hogy legalább sikerült találnunk egy új, októberi dátumot. A Roubaix a sportág történetének szerves része, ráadásul már női versenyt is rendeztek volna, így mindennél fontosabb volt szánunkra, hogy maradjon remény, és legyen egy új időpontunk” – mondta David Lappartient, az UCI elnöke.
Április 11-én tehát nem lesz Roubaix, lesz viszont most vasárnap Flandriai kör, amit az elejétől a végéig élőben közvetítünk az Eurosporton!
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
10 ÓRÁJA

Paris-Roubaix

Fotó: Getty Images

Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
TEGNAP 16:57
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
TEGNAP 10:15