Ha Primoz Roglic, Tadej Pogacar vagy Wout van Aert egyértelműen ott van a 2020-as szezon legjobbjai között, akkor a másik oldalról Pinot, Bernal, Valverde vagy Nibali  neve kihagyhatatlan. Ez a négyes például bármilyen furcsa, de győzelem nélkül hozta le az évet, és ott van a nagy csalódások között.

A lista nyilván nem teljes, hisz különböző okok miatt, Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, a Tournak címvédőként nekivágó Egan Bernal vagy Peter Sagan sem futott igazán nagy évet, hiába az a durva girós szakaszgyőzelem.
Most arról a szerintünk öt legnagyobb névről lesz szó, akik kifejezetten csalódást keltő teljesítményt nyújtottak a 2020-as szezonban.
Tour de France
Lefevere: "Nagyon szomorú, hogy harmincévesen valaki nem képes megmondani az igazat"
EGY ÓRÁJA
Thibaut Pinot (FDJ)
Huszadik szakasz a Touron, időfutam Mélisey-ben, ami élete legemlékezetesebb napja lehetett volna. De megint nem. Thibaut Pinot-nak megint nem sikerült, viszont a tavalyi évvel ellentétben most legalább eljutott az utolsó előtti szakaszig. Amit hazai pályán, saját közönsége előtt tekerhetett le. Már rég nem játszott összetettben, az első szakaszon összeszedett hátsérülés miatt. A fájdalom három héten keresztül elkísérte, és a Vueltán sem volt önmaga. Két szakasz után ki is szállt a versenyből. Győzelem nélkül zárta az évet, miközben az FDJ sprintere, Arnaud Demare 14 győzelemmel az egész WT-mezőny legjobbja lett.
2019-ben: 8 győzelem (TdF-szakasz)2020-ban: 0 győzelem (Dauphiné: 2.hely)
Egan Bernal (Ineos) 
Tizenhat szakaszig tartott Egan Bernal versenye címvédőként, aztán a Dauphinén is jelentkező hátsérülése miatt feladta a Tourt (ekkor már majdnem 20 perc hátránya volt összetettben). Rögtön megindultak a találgatások, vajon mi állhatott a gyenge teljesítmény hátterében: sok edzés, kevés edzés, szakítás a barátnővel? Utólag kiderült, hogy Bernal a háta miatt ment úgy, ahogy. Nem zárta teljesen eredménytelenül az évet, hisz az Okcitán körön jól ment, ott el is vitte az összetettet. De hát neki jóval komolyabb céljai voltak idén. Megint kiderült, mennyire nem könnyű duplázni egy háromhetesen...
2019-ben: 8 győzelem (TdF sárga és fehér trikó)2020-ban: 4 győzelem (Okcitán kör összetett + szakasz)

BeFunky-collage (2).jpg

Fotó: Eurosport

Vincenzo Nibali (Trek)
Carapaz és Evenepoel hiányában (majd Yates és Kruijswijk távozását követően) mindenki sokat várt tőle az októberi Girón, de a második hét vége felé azért érződött, hogy ebben a Nibaliban nem lesz benne a 2016-os fordítás. Saját elmondása szerint jóval több felkészítő versenyre lett volna szüksége, de különösebben nem magyarázkodott a 7.helye miatt. Elnézve a Girón látott teljesítményét, nagyjából annál a helyezésnél nem is volt több benne.
2019-ben: 1 győzelem (TdF-szakasz, Giro: 2.hely)2020-ban: 0 győzelem (Giro 7.hely)
Alejandro Valverde (Movistar)
Nyilván neki is bekavart a vírus miatt felborult naptár (az olimpiára nagyon készült...), de ettől még Valverdétől nem megszokott a "nullás" szezon. 2002 óta először hozott le egy idényt győzelem nélkül. A Vueltán Enric Mas-t segítette és lett 10. összetettben, ami 40 évesen persze nagyon szép eredmény, de a legjobbaktól azért messze volt. Eddigi pályafutása során 20 olyan GT-t fejezett be, amikor ott volt a top 10-ben, ami elképesztően komoly teljesítmény. 
2019-ben: 5 győzelem (Vuelta-szakasz, spanyol bajnoki cím)2020-ban: 0 győzelem (Vuelta: 10.hely)

BeFunky-collage.jpg

Fotó: Eurosport

Elia Viviani (Cofidis)
A Quick-Stepnél két éven keresztül szárnyalt, az első cofidis-es szezonját viszont győzelem nélkül zárta. A Girón egyszer sem volt dobogón, a Touron meg egy sprintben sem volt ott a top 5-ben. A fizetése nyilván kiváló, ő tavaly élete szerződését írta alá, de ettől még tény: szinte egyik számára fontos versenyen sem hozta magát. 
2019-ben: 12 győzelem (TdF-szakasz)2020-ban: 0 győzelem 
Tour de France
Öt kritikus szakasz, ahol eldőlhet a 2021-es Tour
17 ÓRÁJA
Kerékpár
Cycling Show: Az Eolo Kometa drámai bemutatkozása a Giro d'Italián
EGY NAPJA