Bár sokáig úgy volt, hogy a tavalyi világbajnokságon a negyedik helyen záró Vas Blanka idén is ott lesz a vb-n (természetesen a felnőtt mezőnyben), az SD Worx versenyzője mégsem utazik el Ausztráliába.
A csapat vezetősége, egészen pontosan, a már sportigazgatóként dolgozó Anna van der Breggen ugyanis arra kérte Blankát, hogy a kifejezetten hosszú utazás, valamint a közelgő cross szezon fényében, gondolja át az részvételi szándékát, és végül az a döntés született, hogy nem lesz női indulónk Ausztráliában.
„Én döntöttem ebben a kérdésben, de tényleg arra kértek a csapatnál, hogy gondoljam át az indulásomat” – mondta Blanka az Eurosportnak, aki szombaton a 8. helyen zárt a GP Plouay-n.
Kerékpár
Vas Blanka visszatér, ezen a hétvégén két versenyen is ott lesz!
03/12/2022 - 09:34
„Az SD Worx-nek nem jelentene túl sokat, ha U23-ban mondjuk nyernék egy érmet, és én is inkább a cross-ban szeretnék jól teljesíteni. Főleg az Európa-bajnokság fontos nekem, ami november elején lesz, és az már nincs is annyira messze. Előtte pedig kisebb cseh versenyeken szeretném felvenni a ritmust. Ha pedig elutazok a világ másik felére, akkor az nem kevés extra terhet jelentene.”

Vas Blanka

Fotó: AFP

Blanka legközelebb a szeptember 7-én rajtoló, öt szakaszos női Vueltán vesz részt, az első cyclo-cross világkupa versenye pedig a csehországi Táborban (10.23) lesz.
„Igazából talán nem éri meg a bizonytalan miatt ekkorát utazni, miközben a csapatnak meg nekem is kiemelten fontos a cross szezon” – mondta Blanka, aki tehát kihagyja a wollongongi vb-t.
Annak ellenére, hogy a férfiak között legalább két versenyzőt indíthatnánk, csak Valter Attila lesz ott a mezőnyversenyen, amit szeptember 25-én természetesen élőben közvetítünk az Eurosporton.
Ati mellett az Eolo-Kometa kerékpárosa, Fetter Erik indul még a vb-n, aki kizárólag az U23-as mezőnyversenyen áll rajthoz.
A szeptember 18-án rajtoló wollongongi világbajnokság összes számát élőben közvetítjük az Eurosporton és az Eurosporton Appon.
Kerékpár
Vas Blanka: "Most már nyerni szeretnék!"
14/11/2022 - 17:08
Kerékpár
Vas Blanka: „Csak saját magammal kell foglalkoznom, mert biztosan eljön majd az én időm”
04/11/2022 - 17:45