Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „Örülök annak, hogy itt lehetek, igazából csak szeretnék egy jót versenyezni”

Bodnár Gergő

Frissítve 24/09/2022 - 17:27 GMT+2

A forma rendben, a lábak jók, egész héten haladt a bicó, de érthető módon Valter Attila nem szeretne semmit megígérni, és olyan helyezési számot mondani, amivel előre kiegyezne. Az a lényeg, hogy sikerült hamar átállnia, jó formában érzi magát, és még az sem zavarta meg, hogy nem érkeztek meg időben a csomagjai.

Valter Attila

Fotó: Twitter

Tavaly Leuvenben Peák Barna volt az egyetlen magyar induló a férfi mezőnyversenyen, most Wollongongban egyedül Valter Attiláért szurkolhatunk.
Bár a kanadai túra után mindössze 2 napot volt itthon, Atit sem az átállás, sem az elkeveredett és késve érkező csomagok nem zavarták meg, egész héten jókat tudott edzeni. Sőt, a francia válogatottnak köszönhetően nagyon könnyen hozzájutott a „rendes” kerékpárjához, amit egyébként Kanadában kellett hagynia.
A forma jó, a szállás szuper, a pálya tetszik neki, de azt, hogy mire lehet képes vasárnap, szinte lehetetlen megmondani.
„Meglepően hamar átálltam, pedig Kanada ugye más időzóna, és mindössze két napot voltam otthon. Ahhoz képest, hogy milyen sokat repültünk, egész gyorsan eltelt az út, bár a szingapúri csatlakozást majdnem lekéstük, mivel egy komoly vihar miatt késve indult a frankfurti gépünk. A cuccaink így is két nappal később jöttek meg” – mesélte az Eurosportnak Valter Attila, aki Imola után pályafutása második felnőtt világbajnokságára készül.
„Szerencsére, ahogy megérkeztem, egyből tudtam a saját bicómmal edzeni, mert otthonról csak az edzőkerékpáromat hoztam, a francia válogatott viszont volt olyan kedves, és elhozta nekem azt a Lapierre-t, ami Kanadában maradt. Ott ugyanis nem engedték feladni, mivel túlsúly volt a gépen. Így a franciák az ötven kerékpárjuk mellé betették az enyémet, így már az első nap gond nélkül tudtam tekerni.”
Vagyis a késő csomagok nem okoztak nagy problémát, és az átállás is hamar ment.
„Azért az első két napban kicsit álmoskás voltam, de hamar átálltam, időben tudtam lefeküdni, időben keltem, ráadásul nagyon jó helyen lakunk. Voltam a svájciak szállásán, így ezek alapján nyugodtan mondhatom, hogy a lehető legjobb helyen vagyunk. Egy segítőkész magyar családnál lakunk, mindenben támogatnak minket, tényleg szuper körülmények közé kerültünk. Sokkal jobb ez így, mintha egy sima szállodában lennénk.”
Ati mindenfajta gond nélkül tudott edzeni a hét során, a formája jó, és bár nem lesznek hosszú emelkedők, nincs baja a pályával.
„Elég gyors, de tetszik, a pálya minden fontos részét meg tudtam nézni, az emelkedőket nyilván többször is. A junior meg az U23 alapján azt mondom, nehezebb is lesz, mint amire sokan számítanak. Elég szelektívek voltak eddig a versenyek, szerintem nálunk is ez lesz, sokkal inkább az erőre van szükség, mint a helyezkedésre. Ezek alapján, ha jó lábaim lesznek, akkor maga a pálya feküdhet nekem. A távval amúgy nincs bajom, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egyedül leszek, és az év egyik legnehezebb egynaposáról beszélünk. Ahogy nézem, itt nem lehet „lógni”, ha nem vagy erős, egyből leszakadsz.”
picture

Valter Attila és Fetter Erik

Fotó: Eurosport

A két jól sikerült kanadai verseny után nyilván mindenkit az érdekel, hogy Ati mire lehet jó vasárnap, de egy 270 kilométer hosszú versenyen, ráadásul ilyen mezőnyben, nyilván semmit nem lehet biztosra mondani.
„Nem szeretnék ígérgetni, nem is tudom számszerűsíteni azt, hogy helyezésileg mit szeretnék elérni, mert egy ilyen hosszú versenyen rengeteg dolog megtörténhet. Elég benézni egy szakadást, és vége mindennek. Örülök annak, hogy itt lehetek, igazából csak szeretnék egy jót versenyezni, és remélem minden rendben lesz. Egyedül nem lesz könnyű, próbálok menni az árral, és ha jók a lábak, a vége felé nem lenne rossz beletenni egy biztató szökésbe.”
Magyar idő szerint vasárnap negyed háromkor Valter Attila nekivág pályafutása második felnőtt világbajnoki mezőnyversenyének, ahol még Fetter Erik segítségére is számíthat, aki ott lesz majd az út szélén néhány kulaccsal.
„Tényleg csak annyit szeretnék vasárnap, hogy legyenek jók a lábak. Mert ha nem lesznek azok, nyilván mindegy is, hogy tetszik-e a pálya. Féltávnál szerintem majd érezni fogom, hogy mire lehetek képes.”
A világbajnoki mezőnyversenyt vasárnap hajnali 2.05-től közvetítjük élőben az Eurosporton és az Eurosporton Appon, leggyorsabb átlaggal számolva, a befutó picivel 8.30 után várható.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása