Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb ezüst, de ez valami egészen más – Van Aert mintha csak a Tourt folytatta volna

Bodnár Gergő

Publikálva 25/07/2021 - 19:14 GMT+2

Két ezüstöt nyert tavaly az imolai vb-n, és ezüstéremmel kezdte a tokiói olimpiát. Szerdán az időfutamon „javíthat”.

Wout van Aert with his silver medal | Tokyo 2020

Fotó: Getty Images

Ezüstérem Imolában, ezüst Van der Poel mögött a januári cyclocross vb-n, és egy újabb második hely tegnap az olimpiai mezőnyversenyen. Mindez azok után, hogy Wout van Aert három szakaszt nyert a Tour de France-on. De milyen hármat?! Bernard Hinault 1979-es bravúrja után ő az első versenyző, aki hegyi szakaszt, időfutamot, valamint mezőnyhajrát is behúzott ugyanazon a Touron.

Újabb második hely, de ennek most tudsz örülni?
Igen. Kifejezetten boldog és büszke vagyok erre az ezüstre, bár még nem nagyon tudom hová tenni az egészet. Mások az érzések, mint a vb-érem után. Ez mégiscsak az olimpia, van egy sajátos varázsa az ezüstömnek. Amúgy elnézve a pályát és a verseny alakulását, nekem ez a helyezés volt a maximum.
Nem volt olyan érzésed a hajrában, hogy mindenki téged figyel?
De, egy kicsit. Készültem rá, hogy ha túlélem a Mikunit, akkor én leszek a „főellenség”. Azt hittem, kicsit több időm lesz regenerálódni, de folyamatosak voltak az akciók, szóval erre nem lehetett esélyem.
Gyakorlatilag egyedül dolgoztad le a szökés előnyét 45-ről 15 másodpercre. Hirtelen reálissá vált az arany, de aztán Carapaz elindult egyedül…
A távolból még láttam is a támádását, szóval tényleg közel voltunk. Ha ennyi marad benned egy ilyen nehéz pálya végén, és szólóban érsz haza, az jelent valamit. Carapaznak garatulálok, megérdemelten lett olimpiai bajnok. Én egyszerűen nem kaptam több segítség abból a sorból, amivel felértem a Mikunira.
A belga válogatott szerinted jó versenyt futott?
Teljes mértékben. Dolgoztunk a mezőny elején, aztán besegítettek a szlovénok, engem elvittek a sorsdöntő emelkedőig, ahol már minden csak rajtam múlott. Nem reagáltam egyből az összes akcióra, így fel tudtam érni a saját tempómban. Ez utólag is jó döntésnek bizonyult.
picture

Richard Carapaz, Wout van Aert y Tadej Pogacar en el podio de Tokio 2020

Fotó: Getty Images

Azt jött a sprint és a célfotó. Te egyből érezted, hogy megvan az ezüst?
Nem, kicsit én is bizonytalan voltam. Most az egyszer jól sikerült belökni a bicót.
Három hetet pörögtél maximumon a Touron, nagyot mentél a mezőnyversenyen, mi lesz szerdán?
Tényleg nem zavart a hőség meg az időeltolódás, mintha a Tourt folytattam volna, Örülök, hogy bevállaltam a szombati napot, elnézve a pályát, nagy butaság lett volna kihagyni a mezőnyversenyt. Az időfutam viszont más történet, tetszik a pálya, és még mindig erősnek érzem magam. Mondjuk az sem zárható ki, hogy valamiért visszaesik a formám, és monjduk megüt a nagy meleg meg a magas páratartalom. De egyet már most biztosra mondok, olyan jó lábaim vannak, mint tavaly Imolában.
Ahol talán mondani sem kell, Wout van Aert két ezüstérmet szerzett.
Forrás: HLN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés