Nagy reményekkel érkeztek a belgák a szerdai időfutamra, nem véletlenül. Remco Evenepoel fiatal kora ellenére a szám egyik legjobbja, Wout van Aert meg elképesztő formában teker már hetek óta. A Tour utolsó két szakaszát megnyerte, a szombati mezőnyversenyen pedig egyértelműen ő tett róla, hogy izgalmas legyen a befutó.

„Ilyen mezőnyben, ráadásul egy olimpián, nem hiszem, hogy szégyen lenne a legjobb tíz között zárni. Főleg úgy, hogy mindketten széthajtottuk magunkat” – mondta a 9. helyen záró Evenepoel.
„A pályabejárás után úgy ítéltük meg, hogy ezeken a dombokon a nagyobb darab srácokkal szemben előnyben lehetek, de ez végülis nem így volt. Nézzük meg a dobogót, Dennis és Dumoulin is hetven környékén van.”
Országúti Világbajnokság
Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”
7 ÓRÁJA
Evenepoel nem érzi hibának a lassabb kezdést, szerinte az erősen indulók közül sokan elfogytak a táv végére.
„Tudatosan kezdtem lassan, mert ezen a pályán könnyen meg lehetett volna borulni, mint ahogy pár srác el is szállt a gyors rajt után. Sok versenyzőt megelőztem a második körben, szóval szerintem ez nem volt nagy taktikai hiba. Azt már inkább éreztem magamon, hogy a sérülésem miatt kevés versenyen van a lábamban, szóval bőven van még hova fejlődni.”

Evenepoel

Fotó: AFP

A belgák eredetileg a két érmet sem tartották irreálisnak az időfutamban, végül két top 10-es helyezést hoztak, miután van Aert a jumbós csapattársa, Primoz Roglic mögött 1.41 hátránnyal bejött a 6. helyre.
„Ha két versenyzőnk indulhat a vb-n, akkor a mostani fejemmel nem magamat, hanem a Lampaert-van Aert kettőst választanám az időfutamra. Szerintem ők most jobban megérdemlik részvételt, mint én. A mezőnyverseny más kérdés, oda nagyjából 50 versenyzőből válogathatunk. De harcolni fogok a helyemért, az biztos. Szerencsére az Európa-bajnoki pálya elég nehéznek tűnik, szóval a folytatásban főleg arra fogok koncentrálni”- mondta Evenepoel, aki biztosan nem indul majd az augusztus 14-én rajtoló Vueltán.
A dán körön és a BinckBank Touron (ettől az évtől kezdve már: Benelux Tour) viszont biztosan ott lesz, aztán jöhet az Eb.
Forrás: HLN.be
European Championships
Akit nem lehetett lerázni – Sonny Colbrelli hazai pályán lett Európa-bajnok
13/09/2021 16:15
Kerékpár
Evenepoel: "Semmiért nem hibáztatom Colbrellit"
13/09/2021 07:57