Nyári melegben, és egy teljesen sík, kanyart alig tartalmazó pályán rendezték meg szerdán a felnőtt női időfutam bajnokságot.

A kategóriából utolsóként, az SD Worx versenyzője, Vas Blanka vágott neki a 19 kilométer hosszú pályának, amit végül 1 perc 5 másodperccel teljesített gyorsabban, mint a második legjobb időt tekerő Zsankó Petra. Akárcsak egy évvel korábban, ismét Jordán Dorka zárt a harmadik helyen,
"Ezt a pályát különösebben nem szeretem, mert egy kanyar van benne, amúgy egyenes és sík. Jobban szeretem, ha több a kanyar és kicsit dombosabb" – nyilatkozta Blanka az MTI-nek.
Giro d'Italia Donne
31. szakaszát nyerte Marianne Vos a Girók történetében, Vas Blanka az 54. lett - videó
4 ÓRÁJA
Az SD Worx versenyzője azt is elárulta, hogy kedden este érkezett Magyarországra a magaslati edzőtáborból, nem is készült külön az időfutamra, csupán hazaérkezése után ment el átmozgatni az időfutam bringájával.
A június 30-án rajtoló, és az Eurosport által is élőben közvetített női Giróra készülő Vas Blanka, 44,51 km/órás átlagsebességgel teljesítette a pályát, picit lassabban mint tavaly, de ennek pont semmi jelentősége nincs.
"A trikó megvan, és ez a lényeg, nem lehetek elégedetlen” – mondta Blanka, aki jelenleg három különböző szakágban (cross, monti, országút időfutam + mezőnyverseny) viseli a magyar bajnoki trikót.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397220.jpg
Az SD Worx versenyzője természetesen pénteken, a pannonhalmi mezőnyversenyen is a legnagyobb esélyesnek számít, hisz kifejezetten fekszik az 1 kilométeres emelkedő, ahol kiválóan érvényesülhet a robbanékonysága.
Blanka ob-t követően jövő csütörtöktől a női Giro d'Italián szerepel, ahol elsősorban a tapasztalatszerzés lesz a célja, hisz országúton ilyen hosszú versenyen (9 szakasz) korábban még nem vett részt.
Eredmények, egyéni időfutam ob, nők (19 km):
1. Vas Blanka (SD Worx) 25:36 2. Zsankó Petra (Cookina ARBÖ ASKÖ Graz) 1:05 hátrány3. Jordán Dorka (Panorama Hungary WCT) 1:29 p hátrány.
Giro d'Italia Donne
Vas Blankáék elvesztették egymást az első sprint hajrájában
14 ÓRÁJA
Giro d'Italia Donne
Vas Blanka, útvonal, sztárok és közvetítések – minden, amit a női Giróról tudnod kell
30/06/2022 08:10